Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Pikalaina

Pikalaina tilille jopa 10 000 euroa

Pikalaina on akuutti apu silloin, kun rahantarve iskee yllättäen. Pikalainan hakeminen onnistuu muutamassa minuutissa ja rahat saa tilille nopeimmillaan vartin sisällä.

Kaikki lainat kannattaa aina vertailla ennen lainapäätöksen tekemistä – myös pikalainat. Hae.fi on koonnut yhteen Suomen parhaat nopeat lainat, joten voit yhdellä silmäyksellä löytää omaan tarpeeseesi parhaan ja edullisimman pikalainan.

Miten pikalainan hakeminen tapahtuu?

Lainan hakeminen on aina syytä aloittaa lainavertailulla, sillä muutaman minuutin vertailulla voit säästää jopa satoja euroja lainakuluissa. Pikalainojen vertailu onnistuu nopeasti Hae.fi:n kautta, sillä sinun ei tarvitse selata useita eri lainasivustoja nähdäksesi lainojen korot ja ehdot. Palvelumme on hakijoilla täysin maksuton.

Aloita lainavertailu määrittelemällä haluamasi lainasumma sekä laina-aika. Pääset sen jälkeen näkemään listauksen eri lainavaihtoehdoista. Kunkin lainayhtiön kohdalla näet haluamasi lainasumman keskimääräiset lainakustannukset sekä ”Näytä lisää” -linkkiä klikkaamalla myös lainayhtiön tarkemmat lainaehdot.

Kun sopiva lainayhtiö on löytynyt, voit klikata ”Hae lainaa” ja pääset suoraan lainahakemukseen, jossa kysytään henkilötietojasi sekä tulotasoasi. Pikalainahakemuksen lähetettyäsi sinulle tehdään automaattinen luottotarkistus ja pisteytys, jonka perusteella lainatarjouksesi muodostuu. Vakuuksia ei tarvita, minkä vuoksi pikalainan saa heti tilille.

Kun lainahakemus on täytetty, saat lainatarjouksen muutamassa minuutissa. Sinun ei siis tarvitse varata aikaa pankkiin odottamaan kiireistä lainavirkailijaa tai odottaa heidän vastaustaan jättämääsi soittopyyntöön. Ja mikä parasta, netin kautta myös laina maksetaan tilille käytännössä saman tien.

Mikäli luottotietosi ovat kunnossa ja olet täysi-ikäinen, voit nostaa rahat heti tilillesi – ainakin, jos teet lainahakemuksen päiväsaikaan. Palvelumme on auki ympäri vuorokauden, mutta lainan hakijaa suojelevien lakipykälien vuoksi ensimmäistä lainaerää ei voi nostaa klo 23-07 välisenä aikana.

Saako pikalainan heti tilille?

Mitä paremmat pisteet luottokartoitus antaa takaisinmaksukyvystäsi, sen todennäköisempää on, että saat lainapäätöksen nopeasti ja pikalaina saapuu heti tilille.

Suhteellisen pieni pikalaina ei vaadi aikaa vieviä selvityksiä taloudellisesta tilanteesta tai takaisinmaksukyvystä ja pikalainan saa kauttamme myös ilman vakuuksia. Tämän vuoksi laina voidaan myöntää hyvin nopeasti – käytännössä muutamassa minuutissa.

Huomioithan, että kaikki antamasi tiedot ovat totuudenmukaisia ja ajan tasalla. Tällöin vältymme turhilta lisäselvityspyynnöiltä ja pikalaina saapuu tilille näppärästi, helposti ja nopeasti.

Millainen on nykyaikainen pikalaina eli pikavippi?

Termi ”pikavippi” tarkoittaa käytännössä samaa asiaa kuin pikalaina. Aikoinaan pikavippi-sanalle ehti kuitenkin muodostua huono kaiku, joten monet lainantarjoajat alkoivat käyttää lainasta hieman eri pikalaina-nimeä pikavippi-nimen sijaan.

Erona nykyisin – jo kirosanaksi muodostuneisiin – ylihintaisiin pikavippeihin on se, että nykyisin kaikkia lainamuotoja säädellään rahoitusmarkkinoilla paljon tarkemmin.

Tämän seurauksena lainan hakeminen on turvallisempaa kuin aiemmin ja sinä lainanhakijana saat lainallesi pienemmät korot ja kulut. Ja kun vertailet pikalainat Hae.fi-sivuston kautta, saat mahdollisuuden valita edullisimman lainan pienimmällä mahdollisella vaivalla.

Pikalainat ovat yleensä summiltaan pienempiä kuin vaikkapa auton ostoon tarkoitetut kulutusluotot, jonka vuoksi sinun on mahdollista saada lainapäätös sekä rahat tilille nopeammin.

Millaisiin tilanteisiin pikalainaa?

Pikalaina-nimikin kertoo, että laina on tarkoitettu pikaisiin tilanteisiin ja nopeaan rahantarpeeseen. Netin kautta haettua pikalainaa saa parhaimmillaan jopa heti tilille, ja saatat näin pelastaa kesäisen festarireissun tai viime tinkaan jätetyn yhtiövastikkeen maksun.

Pikalaina on nimensä mukaisesti ratkaisu rahantarpeeseen, jota varten et ole ehtinyt tai pystynyt säästämään rahaa. Yhteistä näille tilanteille ja sattumuksille on, että kaikkia niitä parhaiten palveleva lainamuoto on nopeasti saatavilla oleva pikalaina. Pikalainaa voi siis suositella akuutisti ilmentyvään, pienehköön rahantarpeeseen.

Jos rahantarve on isompi ja luoton käyttökohteena esimerkiksi asunnon sisustaminen tai moottoripyörän osto, kannattaa valita kulutusluotto. Kulutusluotto on laina, jonka saa myös lähes heti tilille, ja sitä voi hakea jopa 60 000 euroon asti.

Mikäli haluat lainaa pienen summan heti tilille ja olet ollut tässä tilanteessa aiemminkin, hae lainaa, jonka nimi on joustoluotto. Joustoluottoa saa nostaa luottokortin toiminnan tapaan silloin kun rahantarve iskee, ja sen laina-aika on joustava.

Pikalainojen suuruusluokka

Yleensä pikalaina on suuruudeltaan pienehkö. Käytännössä tämä tarkoittaa noin 500 – 2 000 euroa, mutta joistain lainayhtiöistä pikalainaa voi hakea myös suurempia summia.

Mikäli lainantarpeesi on reilusti suurempi tai toistuvampi, eikä rahantarpeesi ole aivan niin akuutti, kannattaa harkita, olisiko esimerkiksi normaali kulutusluotto tai joustoluotto tällöin järkevämpi ratkaisu.

Pikalainan laina-aika

Hae.fi:n kautta saat pikalainaan erittäin joustavan laina-ajan. Lainat ovat nimeltään pikalainoja ainoastaan niiden nopean hakuprosessin vuoksi, eivät laina-aikansa vuoksi.

Laina-aika riippuu suurilta osin omista toiveistasi, joten on tärkeää miettiä itse, millaisella laina-ajalla ja millaisissa erissä pystyt maksat takaisin lainasumman. Kun laina-aika ja lainasumma on mitoitettu sopivaksi, ei kuukausimaksu, jota maksat takaisin, tuota ongelmia edes elämäntilanteen muuttuessa.

Pikalainan tarkoitus on helpottaa elämääsi eikä tehdä siitä vaikeampaa liian tiukkojen ehtojen vuoksi. Kannattaa siis hakea pikalainaa sellaisilla ehdoilla, jotka sopivat omaan elämäntilanteeseesi. Kätevimmin voit saada edullista lainaa, kun vertailet markkinoiden parhaat pikalainat Hae.fi:n ilmaisen palvelun avulla.

Mikäli sinua epäilyttää jokin lainatarjouksessa mainittu asia tai haluat muuten vain tarkennusta johonkin kohtaan, kannattaa asia aina selvittää asiakaspalvelussa ennen lainan allekirjoittamista. Monet lainayhtiöt tarjoavat chat-tukea tai puhelinpalvelua ainakin arkipäivisin, jotkut myös viikonloppuisin.

Pelkkä ilmaisen lainahakemuksen täyttäminen ei koskaan sido sinua mihinkään, vaan sen perusteella voit päättää, haluatko sitoutua juuri kyseisen lainan ehtoihin. Valitse pikalaina aina huolella monesta eri vaihtoehdosta.

Mitä ottaa huomioon ennen lainan hakua?

Kuten kaikkien lainojen kohdalla, myös pikalainaa valitessa voit huolellisella vertailulla säästää sievoisia summia rahaa lainan koroissa sekä muissa kuluissa. Pelkästään se, että rahantarve on äkillinen, ei tarkoita, että pikalaina pitäisi valita täysin sokkona tutustumatta ensin vaihtoehtoihin.

Seuraaviin yksinkertaisiin seikkoihin huomioita kiinnittämällä pääsee jo pitkälle oman lainan valitsemisessa:

Todellinen vuosikorko

  • Lainan korko on luonnollisesti ensimmäinen asia, jonka haluat saada mahdollisimman edulliseksi.
  • Korkoprosentin lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota myös siihen, onko kyseessä nimellinen korko vai todellinen vuosikorko.
  • Yleensä lainamainoksissa näkyvä nimellinen vuosikorko ei kerro vielä koko totuutta. Kiinnitä huomiota lainan todelliseen vuosikorkoon, jossa on huomioitu sekä korko että muut lainaan sisältyvät kustannukset.

Lainan kiinteät kulut

  • Korko on yleensä pikalainan suurin kulu, mutta ei aina. Esimerkiksi käsittelykuluissa ja kuukausimaksuissa voi olla suuria eroja eri lainayhtiöiden välillä. Lainsäädännön ansiosta nämä lainakulut eivät kuitenkaan voi ylittää 150 euroa vuodessa.
  • Lainan kaikki kustannukset huomioiva todellinen korko sisältää myös kaikki lainan kiinteät kulut, mutta silti niiden kanssa kannattaa olla huolellinen, jotta vältyt ikäviltä yllätyksiltä.
  • Hae.fi ilmoittaa kaikki kulut selkeästi lainatarjouksen yhteydessä.

Lainan soveltuvuus tarvitsemallesi summalle ja käyttötarkoitukselle

  • Moni lainayhtiö on erikoistunut tietynlaisiin lainoihin ja tarjoaa siten parhaat tarjoukset näille lainatyypeille. Parhaat pikalainat saat siis yleensä nimenomaan pienempien summien lainoihin panostavilta lainatarjoajilta.
  • Pikalainaa hakiessasi sinun ei kannata hakea suurempaa summaa kuin juuri sillä hetkellä tarvitset. Kuten ylempänä mainitsimme, pidempiaikaisiin rahantarpeisiin tarjoamme monenlaisia muita lainaratkaisuja. Jos epäilet, että saatat tarvita useamman pikalainan pidemmän ajan sisään, tällöin suosittelemme tutustumaan muihin lainamuotoihin.
  • Muista, että aina on järkevämpää hakea yksi suurempi laina kuin useampi pienempi laina. Mieti siis senkin vuoksi sillä hetkellä tarvitsemasi lainan suuruus huolella etukäteen. Toki tarjoamme myös toimivia vaihtoehtoja lainojen yhdistämiseen, mutta silti yhdellä lainalla selviää aina helpommalla.

Oman lainantarpeen kartoitus, nopea vertailu ja lainatarjoukseen huolella tutustuminen säästää siis yllätyksiltä ja turhilta maksuilta takaisinmaksuvaiheessa. Tällöin uutta lyhennyserää maksaessa ei tarvitse harmitella, vaan voit edelleen tyytyväisenä muistella, kuinka pikalaina auttoi sen alkuperäisessä käyttötarkoituksessa.

Pikalaina – Usein kysytyt kysymykset

Voiko pikalainan maksaa takaisin nopeammin tai hitaammin kuin on sovittu?

Moni lainayhtiö hyväksyy, että maksat takaisin joko koko lainan tai suuren osan siitä nopeammin kuin alkuperäisessä lainasopimuksessa on määritelty. Useimmiten tämän voi tehdä ilman lisäkuluja, mutta ei aina. Laina-ajan pidentäminen on vaikeampaa, mutta siitä voi keskustella lainantarjoajan kanssa. Joskus voit saada pikalainaan myös lyhennysvapaita kuukausia.

Onko lainahakemus mahdollista tehdä toisen hakijan kanssa?

Kyllä on. Moni lainayhtiö jopa suosittelee tätä, sillä tällöin pikalaina on mahdollista saada paremmilla ehdoilla. Jos hakemus tehdään esimerkiksi puolison kanssa, rahaa voi saada myös enemmän tilille. Voit hakea lainaa yhteishakijan kanssa ja voit maksaa silti lainaa itse takaisin.

Kuinka paljon lainaa voi saada, jos on pienituloinen?

Tämä riippuu pitkälti lainantarjoajan kriteereistä. Jos tulosi ovat pienet mutta säännölliset ja taloutesi muuten kunnossa, saat tuloihisi suhteutetun pikalainan netistä helposti ja nopeasti ilman vaikeuksia. Täytä lainahakemus ja katso, millaista pikalainaa voisit saada – lainan hakeminen ei vielä sido sinua mihinkään.

Yhteenveto Hae.fi:n pikalainoista

Pikalainat, kuten moni muukin aluksi niin yksinkertaiselta vaikuttava asia, sisältävät yllättävän monta huomioon otettavaa seikkaa. Pikalainaa hakiessa maltti on siis valttia. Lue lainatarjous aina huolellisesti ennen allekirjoittamista – siinäkin tapauksessa, kun tarvitset rahaa heti.

Hae.fi tekee yhteistyötä vain luotettavien toimijoiden kanssa, joten meidän kauttamme pikalainaa hakiessasi saat valikoidaksesi vain otoksen hyviä vaihtoehtoja. Lainapäätöksen saat aina nopeasti.