Lainaa yritykselle

Hae.fi:n kautta saat kilpailutettua yrityslainat lainantarpeestasi riippumatta.

Yrityslainoja voit hakea uusia ideoita täynnä olevien vastavalmistuneiden opiskelukavereidesi kanssa perustamallesi startupille tai jo vuosia toiminnassa olleelle ja nimeä alalla luoneelle elämäntyöllesi.

Kuinka paljon haluat yrityslainaa?

30000
  • Nopea – Rahat tilille jopa samana päivä
  • Ilmainen – Hakeminen ei maksa mitään
  • Ei vakuuksia – Ei vakuuksia tai takaajia
Hae yrityslainaa

Esimerkki lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 10 vuotta: nimelliskorko on 6.30 % ja todellinen vuosikorko 6.48 %. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 482 €.

Täytä yrityshakemus

1. Täytä yrityshakemus

Hakemuksen tekeminen on ilmaista eikä sido mihinkään.

Useita lainatarjouksia

2. Useita lainatarjouksia

Tarjoukset tulevat nopeasti – usein jo minuuttien sisällä.

Vertaa yrityslainoja

3. Vertaa yrityslainoja

Vertaile lainatarjouksia ja valitse itsellesi paras.

Miten haen lainaa yritykselle?

Hae.fi-palvelun lainantarjoajilla on huolellisesti räätälöidyt yrityksille suunnatut lainatuotteet. Voi hakea kauttamme yrityslainaa ilman vakuuksia aina 60 000 euroon asti.

Täyttämällä Hae.fi:n oheisen lomakkeen ja mainitsemalla, että haet yrityslainaa, saat parhaat tarjoukset vertailtavaksesi ilman turhaa odottelua tai jonottelua. Vakuudeton yrityslaina on helpointa kilpailuttaa yhdellä lomakkeella, ja voit saada rahat tilille jo samana päivänä.

Järjestelmämme kilpailuttaa hakemukset automaattisesti puolestasi, joten säästyt turhien lainatarjousten selaamiselta, oli kyseessä sitten pienlaina kannettavan tietokoneen hankintaan tai suurempi laina 10 uuden työntekijän palkkaamiseen uutta laajennushanketta varten.

Lainahakemuksen täyttäminen ei yrityslainojenkaan kohdalla velvoita mihinkään, ja se on aina maksutonta. Voit siis hakea yrityslainaa vaikka ainoastaan tarkistaaksesi, millaisia mahdollisuuksia sinulla olisi tulevaisuuden investointeihin.

Millainen yritys voi hakea lainaa?

Tähän kysymykseen on simppeli vastaus: kaikenlaiset ja kokoiset yritykset voivat hakea yrityslainaa, kun tarve sitä vaatii. Yrityksille suunnatut lainat ovat oiva keino panostaa yrityksesi tulevaisuuteen.

Lainaa hakiessa yritysmuodolla ei ole väliä. Olipa yrityksesi sitten osakeyhtiö, toiminimi tai kommandiittiyhtiö, voit hakea lainaa sen toimintaa varten.

Huomioi kuitenkin, että et voi hakea yritykselle suunnattua lainaa yksityiskäyttöön. Yksityiskäyttöön on olemassa nopeasti haettavia pikalainoja tai kertaluontoisia kulutusluottoja. Myös pahan päivän varalle haettavat joustoluotot ovat yleinen ratkaisu yksityiskäyttöön.

Kenelle yrityslainaa voidaan myöntää?

Yrityslainaa voidaan myöntää sekä aloittavalle yrittäjälle että jo toiminnan aloittaneelle yritykselle. Yrityslainan edellytyksenä on, että yritys on suomalainen ja kirjattu kaupparekisteriin. Voit hakea yrityslainaa, jos sinulla on nimenkirjoitusoikeus yrityksellesi.

Yrityksen luottotietojen täytyy olla lainaa hakiessa kunnossa. Yrityslainaa hakiessa sinulla tulee olla käden ulottuvilla yrityksesi tilinpäätös sekä tiedot kirjanpidosta.

Kuinka suuria summia voi hakea yrityslainaa ilman vakuuksia?

Yleisesti ottaen vakuudettomat verkosta yrityksille myönnettävät lainat on suunnattu pk-yritysten eli pienten ja keskisuurten yritysten rahoittamiseen. Toki myös suuremmat toimijat voivat hakea yrityslainaa ilman vakuuksia esimerkiksi äkillisen rahantarpeen yllättäessä – netistä saatavien yrityslainojen etuna kun on niiden nopeus.

Suuruusluokaltaan yrityksille ilman vakuuksia myönnettävien lainojen summat ovat karkeasti ilmaistuna 1 000 – 50 000 euroa, mutta myönnettävä lainasumma määräytyy tapauskohtaisesti. Siihen vaikuttaa moni asia, joiden perusteella lainantarjoaja arvioi yrityksesi maksukykyä. Joissain tapauksissa summat voivat olla suurempiakin, aina 100 000 euroon asti.

Millainen laina-aika kannattaa ottaa yrityslainaan?

Yrityslainaa voi hakea lyhytaikaiseen ja nopeaan tarpeeseen esimerkiksi muutaman kuukauden ajaksi tai vaihtoehtoisesti useiksi vuosiksi. Laina-aika vaikuttaa aina yrityslainan kustannuksiin, olipa sitten kyseessä vakuudeton yrityslaina tai suurempi, vakuuksia tai takaajia vaativa laina.

Mitä suurempi yrityslaina sinulla on kiikarissa, sitä tärkeämpää on sen huolellinen kilpailutus. Pitkän laina-ajan valitseminen pienentää kuukausittaisia maksueriä, mutta nopeasti maksettu laina tulee halvemmaksi. Kilpailuttamisella voit kuitenkin pienentää kuluja merkittävästi.

Miten yrityslainan korko määräytyy?

Yrityslainan korko riippuu siitä, kuinka suuren riskin lainanantaja kokee ottavansa rahoittaessaan yritystoimintaasi.

Jos yrityksen toiminta on jo vakiintunut ja sen liiketoiminta ja kassavirta ovat helposti ennustettavissa, on yrityslainan korko aloittavan yrityksen saamaa lainaa pienempi.

Yrityslainaa hakiessa on tärkeää ilmoittaa kaikki asiat, jotka voivat vaikuttaa positiivisesti luotonantajan käsitykseen yrityksen toiminnasta. Tulevaisuudennäkymien lisäksi yrityslainan korkoon tulee vaikuttamaan myös yrityksen historia. Jos olet aina hoitanut asiasi mallikelpoisesti, tulee toimintasi kantamaan hedelmää lainaneuvotteluissa.

Kuinka pian yrityslainaa voi saada?

Jos sinulla on akuutti tarve rahalle yrityksesi toiminnan kannalta, hae yrityslainaa heti. Yrityslaina ilman vakuuksia on joustava ja nopea vaihtoehto erilaisiin rahoitustarpeisiin. Täytä hakemus, ja voit saada rahat tilille jopa samana päivänä tai seuraavana arkipäivänä.

Ilman reaalivakuuksia haettava rahoitus voi olla hieman perinteistä pankkilainaa kalliimpaa, mutta sen avulla pystyt tarttumaan nopeaa toimintaa vaativiin tilaisuuksiin. Kun saat rahat nopeasti yrityksen tilille, voit tehdä esimerkiksi hyviä kauppoja, jotka tulevat pitkässä juoksussa säästämään sinulle suuria rahasummia.

Oli tilanne mikä hyvänsä, on yrityslainan kilpailuttaminen silti aina tärkeää.

Mitkä seikat vaikuttavat lainapäätökseen?

Pienempiä lainoja yrityksen käyttöön on usein helppo saada myös ilman sen kummempia selvittelyjäkin, sillä niissä lainantarjoajan riski ei ole niin suuri. Isommissa summissa tehdään kuitenkin yleensä jonkinlaista luottoarviointia.

Kun haetaan lainaa yritykselle, kiinnitetään takaisinmaksukykyä arvioidessa ja lainapäätöstä sekä tarjousta tehdessä luonnollisesti huomiota hieman eri asioihin kuin yksityishenkilöille suunnatuissa lainoissa.

Lainantarjoajat kiinnittävät huomioita muun muassa seuraaviin tekijöihin lainapäätöstä ja tarjousta tehdessä:

  • Tunnusluvut: yrityksen tunnusluvut ovat yksinkertaisesti ilmaistuna luvut, jotka kertovat, mikä on yrityksen senhetkinen taloudellinen tilanne. Niihin kuuluvat muun muassa edellisten tilikausien tilinpäätöstiedot, omavaraisuusaste ja rahoituslaskelmat, joita yrityksen täytyy usein myös lainaa hakiessa tehdä.
  • Erilaiset luottoluokitukset: arviointi perustuu aikaisempaan toimintaan ja sen perusteella tehtyihin luokituksiin siitä, kuinka luotettava yhteistyökumppani yritys on.
  • Kassavirta: yrityksen kassavirta on simppeli keino arvioida yrityksesi maksukykyä nyt ja tulevaisuudessa. Jos kuitenkin haet yrityslainaa uudelle yritykselle, voi kassavirran puuttuminen koitua ongelmalliseksi.

Uuden yrityksen on yleensä helpointa valita alkumetreille vakuudeton yrityslaina. Vakuudettoman yrityslainan voi käyttää haluamaansa tarkoitukseen, esimerkiksi markkinointiin tai kaluston ostoon. Kun yritys alkaa tehdä voittoa, on muunlaista rahoitusta helpompi hankkia.

On enemmän sääntö kuin poikkeus, että vasta perustettu yritys alkaa tuottaa voittoa vasta usean kuukauden tai vuoden päästä perustamisesta. Myös säännöllisen kassavirran muodostaminen on jo kovan työn takana, alalla kuin alalla.

Vanha yritys vs. uusi yritys

Otsikolla ei ole tarkoitus luoda mitään kilpailuasemaa eri-ikäisten tai kokoisten yritysten välille. Sen tarkoitus on yksinkertaisesti todeta, että luonnollisista syistä lainatarjoukseen vaikuttavat hieman eri seikat riippuen siitä, onko kyseessä perustamisvaiheessa oleva yritys vai jo pidempään toiminut.

Aloittavien yritysten kohdalla lainantarjoajat joutuvat siis arvioimaan hieman erilaisia seikkoja päätöstä ja tarjousta tehdessään, sillä kuten todettua, lainoja myönnetään paljon myös aloittavien yritysten toiminnan rahoittamiseen.

Uusien yritysten kohdalla arvinoinnissa huomioidaan esimerkiksi:

  • Yrityksen toimintasuunnitelma ja rahoituslaskelmat: etenkin suurempien summien yhteydessä lainantarjoaja haluaa usein nähdä huolella laaditun toimintasuunnitelman ja rahoituslaskelman yrityksen alkuvaiheista. Näistä tulisi käydä ilmi ainakin se, millaisen ajan sisään yrityksen voidaan olettaa alkaa tuottaa voittoa, sillä se kertoo lainantarjoajalle, miten yritys pystyy lyhentämään lainaansa etenkin laina-ajan alussa.
  • Toimija/toimijat yrityksen taustalla: yrityksen toiminnan taustalla olevista henkilöistä tehdään yleensä arvio myös, vaikka lainaa haetaan yritykselle. Jos yrityksen taustalla on henkilöitä, joilla on todistettua kokemusta ja menestystä kyseessä olevalta alalta, voi se helpottaa lainan saamista. Myös yrityksen taustalla toimivien henkilöiden omat luottotiedot tai mahdolliset avoimet henkilökohtaiset lainat saattavat vaikuttaa asiaan.
  • Takaus lainalle: jos lainapäätöstä tehdessä joku luotettavaksi arvioitu yksityishenkilö takaa lainan, vaikuttaa se luonnollisesti positiivisesti lainatarjoukseen. Isommissa lainoissa vaaditaan yleensä takaaja. Takaajia voi myös olla useampia. Takaaja voi olla esimerkiksi yrityksen hallituksen jäsen tai omistaja itse. Jos siis haet lainaa uudelle itse perustamallesi yritykselle, voit taata lainan henkilökohtaisesti.

Vaikka usein nämä perusseikat vaikuttavat lainapäätökseen ja lainan ehtoihin, ovat lainapäätökset ja -tarjoukset aina tapauskohtaisia. Etukäteen ei voi siis sanoa, millaisen tarjouksen juuri sinä voit omalle yrityksellesi saada.

Ei siis kannata jättää hakematta täydellisen liikeideasi toteuttamiseen tarvitsemaasi lainaa vain siksi koska luulet, ettet esimerkiksi täytä jotain tiettyä vaatimusta. Hae.fi on olemassa sitä varten, että voit selvittää sinulle järkevimmät vaihtoehdot nopeasti ja panostaa unelmiesi toteutukseen järkevällä rahoituksella.

Miksi yrityslainan hakeminen on järkevää?

Jos sinulla on jo rahoitus kunnossa yritystäsi varten, tällöin et luonnollisestikaan tarvitse lainaa. Joskus saatat pystyä aloittamaan toiminnan pelkällä starttirahalla, omilla säästöilläsi tai ulkopuolisen rahoittajan avustuksella. Vanhan toiminnan laajennuskin voi hyvin onnistua yrityksen aikaisempien vuosien voitoilla.

Yrittäjän tilanne ei kuitenkaan aina ole näin auvoinen. Mikäli et halua odottaa yritystoiminnan aloittamista esimerkiksi alkupääoman säästämiseen kuuluvan ajan, on yrityslainan ottaminen hyvä vaihtoehto. Ajoituksen tärkeys korostuu, jos olet keksinyt ajankohtaisen liikeidean, jossa vielä ei ole kilpailua.

Yhteenveto

Yhteenvetona haluamme todeta, että yritykselle suunnattu laina on starttirahan ja mahdollisen ulkopuolisen rahoittajan ohella loistava keino saada käyntiin liiketoiminta tai boostata vanhaa, ehkä hieman paikalleen jämähtänyttä bisnestä.

Kun unohdat sinun kannaltasi järjettömät lainatarjoukset ja keskityt Hae.fi:n seulomiin laadukkaisiin tarjouksiin, säästät sekä aikaa että rahaa.