Lainaa yritykselle ilman vakuuksia jopa 60 000 euroa

Hae.fi:n kautta saat kilpailutettua yrityslainat lainantarpeestasi riippumatta. Lainoja voit hakea uusia ideoita täynnä olevien vastavalmistuneiden opiskelukavereidesi kanssa perustamallesi startupille tai jo vuosia toiminnassa olleelle ja nimeä alalla luoneelle elämäntyöllesi.

Kuinka paljon haluat yrityslainaa?

30000
  • Nopea – Rahat tilille jopa samana päivä
  • Ilmainen – Hakeminen ei maksa mitään
  • Ei vakuuksia – Ei vakuuksia tai takaajia
Hae yrityslainaa

Esimerkki lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 10 vuotta: nimelliskorko on 6.30 % ja todellinen vuosikorko 6.48 %. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 482 €.

Täytä yrityshakemus

1. Täytä yrityshakemus

Hakemuksen tekeminen on ilmaista eikä sido mihinkään.

Useita lainatarjouksia

2. Useita lainatarjouksia

Tarjoukset tulevat nopeasti – usein jo minuuttien sisällä.

Vertaa yrityslainoja

3. Vertaa yrityslainoja

Vertaile lainatarjouksia ja valitse itsellesi paras.

Miten haen lainaa yritykselle?

He.fi-palvelun lainantarjoajilla on huolellisesti räätälöidyt yrityksille suunnatut lainatuotteet. Myös vakuudettomien yrityslainojen hakeminen onnistuu suoraan verkosta, kuten muidenkin lainojen.

Täyttämällä Hae.fi:n oheisen lomakkeen ja mainitsemalla, että haet yrityslainaa, saat parhaat tarjoukset vertailtavaksesi ilman turhaa odottelua tai jonottelua. Yritykselle lainaa hakiessa tulee kuitenkin valmistautua ilmoittamaan tarkempia tietoja yrityksen maksukyvystä sekä toimijoista sen taustalla.

Järjestelmämme kilpailuttaa hakemukset automaattisesti puolestasi, joten säästyt turhien lainatarjousten selaamiselta, oli kyseessä sitten pienlaina kannettavan tietokoneen hankintaan tai suurempi laina 10 uuden työntekijän palkkaamiseen uutta laajennushanketta varten.

Lainahakemuksen täyttäminen ei yrityslainojenkaan kohdalla velvoita mihinkään ja on aina maksutonta. Tämän vuoksi se siis kannattaa aina tehdä, kun tämänlainen rahantarve sattuu kohdalle.

Millainen yritys voi hakea lainaa?

Tähän kysymykseen on simppeli vastaus:

Kaikenlaiset ja kokoiset yritykset voivat hyödyntää yrityslainoja, kun tarve sitä vaatii. Yrityksille suunnatut lainat ovat oiva keino panostaa yrityksesi tulevaisuuteen.

Lainaa hakiessa yritysmuodolla ei ole väliä. Olipa yrityksesi sitten osakeyhtiö, toiminimi tai kommandiittiyhtiö, voit hakea lainaa sen toimintaa varten.

Huomioi kuitenkin, että et voi hakea yritykselle suunnattua lainaa yksityiskäyttöön. Yksityiskäyttöön on olemassa nopeasti haettavia pikalainoja tai kertaluontoisia kulutusluottoja. Myös pahan päivän varalle haettavat joustoluotot ovat yleinen ratkaisu yksityiskäyttöön.

Kuinka suuria summia yritykselle voi hakea lainaa?

Yleisesti ottaen vakuudettomat verkosta yrityksille myönnettävät lainat on suunnattu PK-yritysten eli pienten ja keskisuurten yritysten rahoittamiseen. Toki myös suuremmat toimijat voivat hakea vakuudetonta yrityslainaa esimerkiksi äkillisen rahantarpeen yllättäessä – netistä saatavien yrityslainojen etuna kun on niiden nopeus.

Suuruusluokaltaan yrityksille ilman vakuuksia myönnettävien lainojen summat ovat karkeasti ilmaistuna 1 000 – 100 000 euroa, mutta myönnettävä lainasumma määräytyy tapauskohtaisesti. Siihen vaikuttaa moni asia, joiden perusteella lainantarjoaja arvioi yrityksesi maksukykyä. Joissain tapauksissa summat voivat olla suurempiakin.

Mitkä seikat vaikuttavat lainapäätökseen?

Pienempiä lainoja yrityksen käyttöön on usein helppo saada myös ilman sen kummempia selvittelyjäkin, sillä niissä lainantarjoajan riski ei ole niin suuri. Isommissa summissa tehdään kuitenkin yleensä jonkinlaista luottoarviointia.

Kun lainaa haetaan yritykselle, kiinnitetään takaisinmaksukykyä arvioidessa ja lainapäätöstä sekä tarjousta tehdessä luonnollisesti huomiota hieman eri asioihin kuin yksityishenkilöille suunnatuissa lainoissa.

Lainantarjoajat kiinnittävät huomioita muun muassa seuraaviin tekijöihin lainapäätöstä ja tarjousta tehdessä:

  • Tunnusluvut: yrityksen tunnusluvut ovat yksinkertaisesti ilmaistuna luvut, jotka kertovat yrityksen sen hetkisen taloudellisen tilan. Niihin kuuluvat muun muassa edellisten tilikausien tilinpäätöstiedot, omavaraisuusaste ja rahoituslaskelmat, joita yrityksen täytyy usein myös lainaa hakiessa tehdä.
  • Erilaiset luottoluokitukset: arviointi perustuu aikaisempaan toimintaan ja sen perusteella tehtyihin luokituksiin siitä, kuinka luotettava yhteistyökumppani yritys on.
  • Kassavirta: yrityksen senhetkinen kassavirta on simppeli keino arvioida yrityksen maksukykyä nyt ja tulevaisuudessa. Se ei kuitenkaan ole niin hyvä keino arvioida maksukykyä lainanhakutilanteessa – etenkään jos olet juuri perustamassa yritystäsi, eikä sillä vielä ole minkäänlaista kassavirtaa.

Uuden yrityksen kohdalla näiden tietojen toimittaminen on luonnollisestikin joko vaikeaa tai mahdotonta, minkä vuoksi uuden yrityksen on joskus vaikeaa saada rahoitusta perinteisiltä pankeilta. Hae.fi:n kautta uusi yritys voi kuitenkin hakea vakuudetonta yrityslainaa toiminnan aloituksen vauhdittamiseksi.

On enemmän sääntö kuin poikkeus, että vasta perustettu yritys alkaa tuottaa voittoa vasta usean kuukauden tai vuoden päästä perustamisesta. Myös säännöllisen kassavirran muodostaminen on jo kovan työn takana, alalla kuin alalla.

Vanha yritys vs. uusi yritys

Otsikolla ei ole tarkoitus luoda mitään kilpailuasemaa eri-ikäisten tai kokoisten yritysten välille. Sen tarkoitus on yksinkertaisesti todeta, että luonnollisista syistä lainatarjoukseen vaikuttavat hieman eri seikat riippuen siitä, onko kyseessä perustamisvaiheessa oleva yritys vai jo pidempään toiminut.

Aloittavien yritysten kohdalla lainantarjoajat joutuvat siis arvioimaan hieman erilaisia seikkoja päätöstä ja tarjousta tehdessään, sillä kuten todettua, lainoja myönnetään paljon myös aloittavien yritysten toiminnan rahoittamiseen.

Uusien yritysten kohdalla arvinoinnissa huomioidaan esimerkiksi:

  • Yrityksen toimintasuunnitelma ja rahoituslaskelmat: etenkin suurempien summien yhteydessä lainantarjoaja haluaa usein nähdä huolella laaditun toimintasuunnitelman ja rahoituslaskelman yrityksen alkuvaiheista. Näistä tulisi käydä ilmi ainakin se, millaisen ajan sisään yrityksen voidaan olettaa alkaa tuottaa voittoa, sillä se kertoo lainantarjoajalle, miten yritys pystyy lyhentämään lainaansa etenkin laina-ajan alussa.
  • Toimija/toimijat yrityksen taustalla: yrityksen toiminnan taustalla olevista henkilöistä tehdään yleensä arvio myös, vaikka lainaa haetaan yritykselle. Jos yrityksen taustalla on henkilöitä, joilla on todistettua kokemusta ja menestystä kyseessä olevalta alalta, voi se helpottaa lainan saamista. Myös yrityksen taustalla toimivien henkilöiden omat luottotiedot tai mahdolliset avoimet henkilökohtaiset lainat saattavat vaikuttaa asiaan.
  • Takaus lainalle: jos lainapäätöstä tehdessä joku luotettavaksi arvioitu yksityishenkilö takaa lainan, vaikuttaa se luonnollisesti positiivisesti lainatarjoukseen. Isommissa lainoissa vaaditaan yleensä takaaja. Takaajia voi myös olla useampia. Takaaja voi olla esimerkiksi yrityksen hallituksen jäsen tai omistaja itse. Jos siis haet lainaa uudelle itse perustamallesi yritykselle, voit taata lainan henkilökohtaisesti.

Vaikka usein nämä perusseikat vaikuttavat lainapäätökseen ja lainan ehtoihin, ovat lainapäätökset ja -tarjoukset aina tapauskohtaisia. Etukäteen ei voi siis sanoa, millaisen tarjouksen juuri sinä voit omalle yrityksellesi saada.

Ei siis kannata jättää hakematta täydellisen liikeideasi toteuttamiseen tarvitsemaasi lainaa vain siksi koska luulet, ettet esimerkiksi täytä jotain tiettyä vaatimusta. Hae.fi on olemassa sitä varten, että voit selvittää sinulle järkevimmät vaihtoehdot nopeasti ja panostaa unelmiesi toteutukseen järkevällä rahoituksella.

Miksi yrityslainan hakeminen on järkevää?

Jos sinulla on jo rahoitus kunnossa yritystäsi varten, tällöin et luonnollisestikaan tarvitse lainaa. Joskus saatat pystyä aloittamaan toiminnan pelkällä starttirahalla, omilla säästöilläsi tai ulkopuolisen rahoittajan avustuksella. Vanhan toiminnan laajennuskin voi hyvin onnistua yrityksen aikaisempien vuosien voitoilla.

Yrittäjän tilanne ei kuitenkaan aina ole näin auvoinen. Mikäli et halua odottaa yritystoiminnan aloittamista esimerkiksi alkupääoman säästämiseen kuuluvan ajan, on yrityslainan ottaminen hyvä vaihtoehto. Ajoituksen tärkeys korostuu, jos olet keksinyt ajankohtaisen liikeidean, jossa vielä ei ole kilpailua.

Yhteenveto

Yhteenvetona haluamme todeta, että yritykselle suunnattu laina on starttirahan ja mahdollisen ulkopuolisen rahoittajan ohella loistava keino saada käyntiin liiketoiminta tai boostata vanhaa, ehkä hieman paikalleen jämähtänyttä bisnestä.

Kun unohdat sinun kannaltasi järjettömät lainatarjoukset ja keskityt Hae.fi:n seulomiin laadukkaisiin tarjouksiin, säästät sekä aikaa että rahaa.