Lainaa yritykselle ilman vakuuksia jopa 60 000 euroa

Hae.fi:n kautta saat kilpailutettua yrityslainat lainantarpeestasi riippumatta. Lainoja voit hakea uusia ideoita täynnä olevien vastavalmistuneiden opiskelukavereidesi kanssa perustamallesi startupille tai jo vuosia toiminnassa olleelle ja nimeä alalla luoneelle elämäntyöllesi.

Kuinka paljon haluat yrityslainaa?

30000
  • Nopea – Rahat tilille jopa samana päivä
  • Ilmainen – Hakeminen ei maksa mitään
  • Ei vakuuksia – Ei vakuuksia tai takaajia
  • Säästä koroissa – Vertailu on helppoa
Hae yrityslainaa

Esimerkki lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 10 vuotta: nimelliskorko on 6.30 % ja todellinen vuosikorko 6.48 %. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 482 €. Huomioithan, että tähän ei ole laskettu mukaan mahdollisia avaus- tai tilinhoitomaksuja.

Täytä yrityshakemus

1. Täytä yrityshakemus

Hakemuksen tekeminen on ilmaista eikä sido mihinkään.

Useita lainatarjouksia

2. Useita lainatarjouksia

Tarjoukset tulevat nopeasti – usein jo minuuttien sisällä.

Vertaa yrityslainoja

3. Vertaa yrityslainoja

Vertaile lainatarjouksia ja valitse itsellesi paras.

Miten haen lainaa yritykselle?

Yleensä lainantarjoajille on todella huolellisesti räätälöidyt yrityksille suunnatut lainatuotteet. Vakuudettomien yrityslainojen hakeminen kuitenkin onnistuu suoraan verkosta, kuten muidenkin lainojen.

Täyttämällä hae.fi:n oheisen lomakkeen ja mainitsemalla, että haet yrityslainaa, saat parhaat tarjoukset vertailtavaksesi ilman turhaa odottelua tai jonottelua. Yritykselle lainaa hakiessa joskus tulee kuitenkin valmistautua ilmoittamaan tarkempia tietoja yrityksen maksukyvystä sekä toimijoista sen taustalla.

Järjestelmämme kilpailuttaa hakemukset automaattisesti puolestasi, joten säästyt turhien lainatarjousten selaamiselta, oli kyseessä sitten pienlaina kannettavan tietokoneen hankintaan tai suurempia laina 10 uuden työntekijän palkkaamiseen uutta laajennushanketta varten.

Lainahakemuksen täyttäminen ei yrityslainojenkaan kohdalla tietenkään velvoita mihinkään ja on aina maksutonta. Tämän vuoksi se siis kannattaa aina tehdä, kun tämänlainen rahantarve sattuu kohdalle.

Millainen yritys voi hakea lainaa?

Tähän kysymykseen on simppeli vastaus:

Kaikenlaiset ja kokoiset yritykset voivat hyödyntää yrityslainoja, kun tarve sitä vaatii. Yrityksille suunnatut lainat ovat oiva keino panostaa yrityksesi tulevaisuuteen.

Myöskään kyseessä olevalla yritysmuodolla ei ole väliä. Olipa yrityksesi sitten osakeyhtiö, toiminimi tai kommandiittiyhtiö, voit hakea lainaa sen käyttöön.

Toki yrityksen tulee täyttää tietyt vaatimukset, jotta lainantarjoajat näkevät lainan myöntämisen järkeväksi myös heidän kannalta. Näistä lisää hieman alempana. Älä kuitenkaan koskaan jätä hakemusta täyttämättä ja tutustumatta saaatavillasi oleviin vaihtoehtoihin siksi, että mietit: ”Voinko hakea tarvitsemaani lainaa, koska yritykseni on tietyllä alalla tai liian pieni…”, tai minkään muunkaan mahdollisen mieltäsi askarruttavan syyn vuoksi.

Huomioi kuitenkin, että et voi hakea yritykselle suunnattua lainaa yksityiskäyttöön. Yksityiskäyttöön on olemassa nopeasti haettavia pikalainoja tai kertaluontoisia kulutusluottoja. Myös pahan päivän varalle haettavat joustoluotot ovat loistava ratkaisu yksityiskäyttöön.

Kuinka suuria summia voin hakea lainaa yritykselle?

Yleisesti ottaen vakuudettomat verkosta yrityksille myönnettävät lainat on suunnattu PK eli pienten ja keskisuurten yritysten rahoittamiseen. Myös suuremmat toimijat voivat hakea ja hyötyä niistä.

Suuruusluokaltaan yrityksille ilman vakuuksia myönnettävien lainojen summat ovat karkeasti ilmaistuna 1 000 – 100 000 euroa, mutta se paljon juuri sinun yrityksellesi myönnetään, on aina tapauskohtaista. Siihen vaikuttaa moni asia, joiden perusteella lainantarjoaja arvioi yrityksesi maksukykyä.

Ei ole kuitenkaan tavatonta, että suurille yrityksille myönnetään vieläkin suurempia lainoja, sillä luonnollisesti myös rahantarve on usein sitä suurempi.

Mitkä seikat vaikuttavat lainapäätökseen?

Pienempiä lainoja yrityksen käyttöön on usein helppo saada myös ilman sen kummempia selvittelyjäkin, sillä niissä lainantarjoajan riski ei ole niin suuri. Isommissa summissa tehdään kuitenkin yleensä jonkinlaista luottoarviointia.

Kun lainaa haetaan yritykselle, kiinnitetään takaisinmaksukykyä arvioidessa ja lainapäätöstä sekä tarjousta tehdessä luonnollisesti huomiota hieman eri asioihin kuin yksityishenkilöille suunnatuissa lainoissa.

Lainantarjoajat kiinnittävät huomioita muun muassa seuraaviin tekijöihin lainapäätöstä ja tarjousta tehdessä:

  • Tunnusluvut: yrityksen tunnusluvut ovat yksinkertaisesti ilmaistuna luvut, jotka kertovat yrityksen sen hetkisen taloudellisen tilan. Niihin kuuluvat muun muassa edellisten tilikausien tilinpäätöstiedot, omavaraisuusaste ja rahoituslaskelmat, joita yrityksen täytyy usein myös lainaa hakiessa tehdä.
  • Erilaiset luottoluokitukset, jotka perustuvat yrityksen aikaisempaan toimintaan ja sen perusteella tehtyihin luokituksiin siitä, kuinka luotettava yhteistyökumppani yritys on.
  • Kassavirta: sen hetkinen kassavirta on simppeli keino arvioida yrityksen maksukykyä nyt ja tulevaisuudessa. Se ei kuitenkaan ole niin hyvä keino arvioida maksukykyä lainanhakutilanteessa – etenkään jos olet juuri perustamassa yritystäsi, eikä sillä vielä ole minkäänlaista kassavirtaa.

Näitä seikkoja katsoessa herää tietenkin kysymys, että miten vasta perustettu tai vielä perustamisvaiheessa oleva yritys kykenee esittämään tällaisia. Ei tietenkään pysty.

On enemmän sääntö kuin poikkeus, että vasta perustettu yritys alkaa tuottaa voittoa vasta usean kuukauden tai vuoden päästä perustamisesta. Myös säännöllisen kassavirran muodostaminen on jo kovan työn takana, alalla kuin alalla.

Vanha yritys vs uusi yritys

Otsikolla ei ole tarkoitus luoda mitään kilpailuasemaa eri-ikäisten tai kokoisten yritysten välille. Sen tarkoitus on yksinkertaisesti todeta, että luonnollisista syistä lainatarjoukseen vaikuttavat hieman eri seikat riippuen siitä, onko kyseessä perustamisvaiheessa oleva yritys vai jo pidempään toiminut.

Aloittavien yritysten kohdalla lainantarjoajat joutuvat siis arvioimaan hieman erilaisia seikkoja päätöstä ja tarjousta tehdessään, sillä kuten todettua, lainoja myönnetään paljon myös aloittavien yritysten toiminnan rahoittamiseen.

Uusien yritysten kohdalla arvinoinnissa huomioidaan esimerkiksi:

  • Yrityksen toimintasuunnitelma ja rahoituslaskelmat: etenkin suurempien summien yhteydessä lainantarjoaja haluaa usein nähdä huolella laaditun toimintasuunnitelman ja rahoituslaskelman yrityksen alkuvaiheista. Näistä tulisi käydä ilmi ainakin se, millaisen ajan sisään yrityksen voidaan olettaa alkaa tuottaa voittoa, sillä se kertoo lainantarjoajalle paljon, miten yritys pystyy lyhentämään lainaansa etenkin laina-ajan alussa.
  • Toimija/toimijat yrityksen taustalla: yrityksen toiminnan taustalla olevista henkilöistä tehdään yleensä arvio myös, vaikka lainaa haetaan yritykselle. Jos yrityksen taustalla on henkilöitä, joilla on todistettua kokemusta ja menestystä kyseessä olevalta alalta, voi se helpottaa lainan saamista. Myös yrityksen taustalla toimivien henkilöiden omat luottotiedot tai mahdolliset avoimet henkilökohtaiset lainat saattavat vaikuttaa asiaan.
  • Takaus lainalle: jos lainapäätöstä tehdessä joku luotettavaksi arvioitu yksityishenkilö takaa lainan, vaikuttaa se luonnollisesti positiivisesti lainatarjoukseen. Isommissa lainoissa vaaditaan yleensä takaaja. Takaajia voi myös olla useampia. Takaaja voi olla esimerkiksi yrityksen hallituksen jäsen tai omistaja itse. Jos siis haet lainaa uudelle itse perustamallesi yritykselle, voit taata lainan henkilökohtaisesti.

Vaikka usein nämä perusseikat vaikuttavat lainapäätökseen ja lainan ehtoihin, ovat lainapäätökset ja  tarjoukset aina tapauskohtaisia. Etukäteen ei voi siis sanoa, millaisen tarjouksen juuri sinä voit omalle yrityksellesi saada.

Ei siis kannata jättää hakematta täydellisen liikeideasi toteuttamiseen tarvitsemaasi lainaa vain koska luulet, ettet esimerkiksi täytä jotain tiettyä vaatimusta. Hae.fi on olemassa sitä varten, että voit selvittää sinulle järkevimmät vaihtoehdot nopeasti ja panostaa unelmiesi toteutukseen järkevällä rahoituksella.

Miksi yrityslainan hakeminen on järkevää?

Jos sinulla on jo rahoitus kunnossa yritystäsi varten, tällöin et luonnollisestikaan tarvitse lainaa. Joskus saatat pystyä aloittamaan toiminnan pelkällä starttirahalla, omilla säästöilläsi tai ulkopuolisen rahoittajan avustuksella.Vanhan toiminnan laajennuskin voi hyvin onnistua yrityksen aikaisempien vuosien voitoilla.

Näin ei kuitenkaan usein ole. Jos taas vertaa lainarahoitusta siihen, että säästäisit esimerkiksi kaksi vuotta työskentelemällä jollekin muulle taholle sinulle ei mieleisessä työssä tai kuluttaisit aikaa kortistossa etsien omaa koulutustasi vastaavaa työtä, vaikka sinulla olisi koko ajan oma liikeideasi muhimassa taskussa, tuntuu lainarahoitus luonnollisesti houkuttelevammalta vaihtoehdolta. Ainakin meidän mielestä.

Yhteenveto

Yhteenvetona haluamme todeta, että yritykselle suunnattu laina on starttirahan ja mahdollisen ulkopuolisen rahoittajan ohella loistava keino saada käyntiin liiketoiminta tai boostata vanhaa, ehkä hieman paikalleen jämähtänyttä bisnestä.

Kun unohdat sinun kannaltasi järjettömät lainatarjoukset ja keskityt hae.fi:n seulomiin laadukkaisiin tarjouksiin, säästät aikaa ja olet jo askeleen lähempänä oman yrityksesi päivittäistä pyörittämistä ja itsesi toteuttamista, joka varmasti on myös päällimmäinen syy miksi halusit alunperinkin yrityksen perustaa.