Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Kulutusluotto

Kulutusluotto tilille jopa 60 000 euroa

Etsitkö edullista kulutusluottoa auton ostoon, remontointiin tai lomamatkaa varten? Olipa käyttökohde mikä tahansa, löydät vertailumme avulla edullisimmat vaihtoehdot nopeasti ja helposti. Voit vertailla suuria ja pieniä kulutusluottoja ja valita lainalle haluamasi pituisen takaisinmaksuajan. Ilmainen hakemus ei vielä sido sinua ottamaan lainaa, joten voit huoletta kokeilla, millaisilla ehdoilla voisit saada kulutusluottoa.

Voit hakea kulutusluottoa ilman vakuuksia netin kautta – muista vertailu

Kulutusluoton hakeminen on helppoa ja nopeaa, sillä voit täyttää hakemuksen netissä ja saada lainatarjouksen lähes välittömästi. Mutta vaikka kulutusluoton saa haettua muutamalla klikkauksella, ei lainaa kannata ottaa ilman lainavertailua.

Voit selata vakuudettomia kulutusluottoja Hae.fi:n lainavertailusta, jonne on koottu kaikki Suomen parhaat 1 000 – 60 000 euron kulutusluotot. Eri yhtiöiden lainaehdot ja lainakustannukset vaihtelevat, joten vaikka kaikki kauttamme haettavat kulutusluotot ovat turvallisia ja laadukkaita, on niissä eroja. Yksi laina sopii siis toiselle hakijalle paremmin kuin toiselle.

Kun olet löytänyt hakuehtoihisi sopivan ja edullisen vaihtoehdon, voit hakea kulutusluottoa suoraan netistä klikkaamalla ”Hae lainaa”. Täytä lainahakemus ja saat sen jälkeen nopeasti lainayhtiöltä tiedon, saatko lainaa. Lainan hyväksyminen tapahtuu vasta tämän jälkeen, joten voit myös huoletta vain kokeilla, millaisilla ehdoilla voisit saada kulutusluottoa.

Jos haluat vertailla kulutusluottoja ilman hakemusta voit tehdä sen myös kulutusluotot.fi:n sivuston avulla. Mutta huomaa, että korot ja luvut ovat vertailusivustoilla aina vain suuntaa antavia. Tarkista aina lopullinen laskelma lainayhtiön tarjouksesta.

Miten kulutusluoton hakeminen tapahtuu?

Kulutusluoton hakeminen netin kautta on yksinkertaista ja vaivatonta. Hae.fi:n kautta haettavat kulutusluotot myönnetään aina ilman vakuuksia ja takaajia, joten hakemukseen ei tarvita valtavaa määrää liitteitä. Maksimissaan joudut lähettämään lainayhtiölle tiedot tulostasi ja varallisuudestasi, mikä on helppoa ja turvallista tehdä suoraan netissä.

Lainahakemuksessa kysytään aina hakijan henkilötietoja sekä tietoa tuloista. Kulutusluottoa voi hakea pienilläkin tuloilla, sillä tärkeintä on, että tulot ovat säännölliset ja sopivassa suhteessa kuukausilyhennyksen määrään. Myös eläkeläinen voi hakea ja saada kulutusluottoa.

Kulutusluottoa voi hakea myös yhdessä rinnakkaishakijan kanssa, mikä on yleensä hyvä keino saada iso kulutusluotto tai kulutusluotto pitkällä maksuajalla. Rinnakkaishakija eli yhteishakija on yhtä lailla vastuussa kulutusluoton takaisinmaksusta kuin varsinainen päähakija, eli lainanantajan näkökulmasta lainan riski pienenee oleellisesti. Rinnakkaishakija voi olla esimerkiksi puoliso – kulutusluoton hakeminen yhdessä onkin erityisen järkevää silloin, kun rahat on tarkoitus käyttää yhteiseen projektiin, esimerkiksi remonttiin.

Kuinka nopeasti saan rahat tililleni?

Nopeimmillaan rahat ovat tililläsi jo samana päivänä. Jos kyseessä on halvin kulutusluotto ilman vakuuksia tai summaltaan pienempi laina tai kulutusluotto, saat rahat tilillesi nopeammin kuin suurempia lainoja hakiessa. Vakuudellinen kulutusluotto on aina monimutkaisempi prosessi, ja tästä syystä vakuudeton kulutusluotto on lähes kaikkien hakijoidemme valinta.

Suurempaa vakuudetonta kulutusluottoa (esimerkiksi 10 000 – 50 000 euroa kulutusluottoa) hakiessa sinulta saatetaan pyytää hakemuksesi liitteeksi myös todistuksia takaisinmaksukyvystäsi, eli esimerkiksi kopioita palkkakuiteistasi tai veroilmoituksesi erittelyosasta. Lomakkeiden lähettämiseen saa yksityiskohtaiset ohjeet, ja kaikki tapahtuu turvallisesti salaisen yhteyden kautta.

Etenkin suurempia summia hakiessasi voit omalta osaltasi nopeuttaa hakuprosessia hankkimalla jo valmiiksi käden ulottuville edellä mainittuja dokumentteja. Näin voit saada rahat käyttöösi mahdollisimman nopeasti.

Vakuudettoman kulutusluoton hakeminen ei kestä kauaa. Voit hakea vakuudetonta kulutusluottoa noin vartissa, minkä jälkeen voit saada kulutusluottoa jopa muutaman minuutin sisällä.

Millaisia vaatimuksia kulutusluoton myöntämiselle on?

Jokainen lainatarjous on aina henkilökohtainen ja siten myös vaatimuksissa voi olla pieniä eroja. Yleensä ainakin seuraavat asiat tulee olla kunnossa, jotta voit hakea ja saada kulutusluottoa ilman vakuuksia.

  • Verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne, jotta voit tunnistautua palveluun ja hyväksyä lainatarjouksesi
  • 18 vuoden ikä – joskus ikäraja luoton saamiselle voi olla myös vähintään 20 tai 25 vuotta
  • Ei maksuhäiriömerkintöjä (tämä on ehto, jota jokainen luotonantaja noudattaa) eikä aikaisempia avoimia kulutusluottoja samassa palvelussa
  • Suurempia vakuudettomia kulutusluottoja hakiessa vaaditaan säännölliset tulot sekä jonkinlainen todistus niistä (palkkakuitti tai eläkepäätös).

Millaisiin tilanteisiin sopii edullinen kulutusluotto?

Voit hakea kulutusluottoa ilman vakuuksia juuri sellaiseen rahantarpeeseen, kuin haluat ja tarvitset. Kulutusluoton käyttökohde ei kuulu luotontarjoajalle, kunhan takaisinmaksukykysi on kunnossa.

Kulutusluotto voi olla siis vaikka perheenjäsenen lähestyvän syntymäpäivän kunniaksi tapahtuvaan hemmottelupäivään käytettävä laina, joka maksetaan takaisin joustavasti muutamassa kuukaudessa tai vuodessa. Pisin laina-aika, jolle kulutusluotto myönnetään, on yleensä 15 vuotta. Voit hakea kulutusluottoa mille laina-ajalle haluat – tietenkin oman takaisinmaksykykysi puitteissa.

Vakuudeton kulutusluotto on kätevä vertailla valmiiksi ennen sen ottamista. Esimerkki: sinulla ei ole vielä suunnitelmia kesäloman varalle, mutta sitten kaverisi soittaa ja pyytää sinua mukaansa kesäfestareille Eurooppaan. Ja kas – koska sinulla on jo valmiina kulutusluotto-tarjous, voit nostaa rahat tilille heti ja tilata lippusi.

Kulutusluotto on siitä kätevä laina, että hakemuksen täyttäminen ei vielä sido sinua mihinkään. Voit hakea lainaa ja saada lainapäätöksen, joka on voimassa yleensä joko pari viikkoa tai kuukauden. Näin sinulla on koko ajan varalla edullinen kulutusluotto, jos sille ilmenee tarvetta vaikkapa juuri kesä- tai joululoman alla.

Kannattaa myös pitää mielessä, että tietyn tyylisiin käyttökohteisiin on olemassa myös eritoten niitä varten räätälöityjä lainoja, jotka saattavat olla niissä tilanteissa järkevin ratkaisu lainaehdoiltaan ja koroiltaan. Kauttamme vertailet ja haet helposti myös esimerkiksi yrityksille tarkoitetut lainat sekä yhdistelylainat.

Kulutusluottojen suuruus

Kulutusluottojen koko voi olla mitä tahansa välillä 2 000 ja 50 000 euroa. Myös 10 000 euroa on tyypillinen kulutusluotto esimerkiksi käytettyä autoa ostettaessa tai kotia remontoitaessa. Voit valita kulutusluoton koon itse ja tarvittaessa kulutusluottoa voi hakea jopa 70 000 euroon asti.

Voit käyttää vakuudettoman kulutusluoton mihin kohteeseen tahansa, ja summat ovat samaa luokkaa kuin vakuudellisen kulutusluoton kohdalla.

Kannattaa siis rohkeasti täyttää lainahakemus, vaikka ei vakuuksia sille pystyisikään esittämään. Luottotietojen ja maksukyvyn ollessa kunnossa voi lainan saada suurellekin summalle.

Kulutusluottojen laina-aika

Kuten kaikissa Hae.fi:n välittämissä lainoissa, saat itse sanella, millaisilla ehdoilla haluat lainaa hakea. Tavallisimmat laina-ajat kulutusluotoissa vaihtelevat noin vuodesta jopa 15 vuoteen asti. Laina-ajat kulkevat pitkälti käsi kädessä lainasummien kanssa.

Kulutusluotto on mahdollista ottaa hyvin lyhyelle laina-ajalle, jos et halua maksaa kulutusluottoa pois pitkää aikaa. Lyhin laina-aika voi olla vain kuukauden mittainen, mutta monien lainayhtiöiden laina-aika on minimissään vuoden verran.

Toisaalta pitkä laina-aika mahdollistaa isomman kulutusluoton ottamisen esimerkiksi kodin isompaa remonttia varten. Moni kulutusluottoa tarjoava lainayhtiö tai pankki antaa hakijalle myös lyhennysvapaita kuukausia tarpeen vaatiessa.

On tärkeää valita edullisin kulutusluotto erityisesti silloin, kun käytössä on pitkä laina-aika. Esimerkiksi 20 000 euron kulutusluotto, jonka laina-aika on 15 vuotta, voi tulla maksamaan huonoilla ehdoilla varustettuna satasia tai jopa yli tuhat euroa enemmän kuin edullinen kulutusluotto.

Kulutusluoton korko

Kulutusluotto on laina, jonka todellinen vuosikorko määräytyy aina hakijakohtaisesti. Kulutusluoton korko voi olla alimmillaan noin 5 % ja suurimmillaan nimellinen vuosikorko voi tällä hetkellä olla kuluttaja-asiamiehen mukaan noin 19 % (maksimikorko 15 % + viitekorko).

Kulutusluoton korko ei muodostu pelkästään nimelliskorosta, vaan todellinen vuosikorko pitää sisällään myös muut lainasta aiheutuvat kulut. Ne voivat olla lain mukaan vuodessa korkeintaan 150 euroa.

Halvin kulutusluotto löytyy vertailemalla eri lainayhtiöt keskenään. Vertailutyökalun avulla näet helposti, millainen korkotaso on erilaisilla hakuehtosi täyttävillä kulutusluotoilla. Muista, että lopullinen lainan nimelliskorko ja todellinen vuosikorko näkyvät vasta lainayhtiön lähettämästä lainatarjouksesta. Lue lainatarjous siis aina hyvin tarkasti läpi ennen sen hyväksymistä.

Kulutusluoton edut ja hyödyt

Jos verrataan kulutusluottoa vaikkapa erilaisiin joustoluottoihin tai puskuritileihin, pysyvät kulutusluottojen erilaiset kiinteät kulut yleensä suhteellisen pieninä.

Niihin ei esimerkiksi yleensä sisälly minkäänlaisia kuukausittaisia ylläpitokustannuksia, kuten erilaisiin luottotileihin tai -kortteihin saattaa sisältyä. Tämän vuoksi kulutusluotto sopii loistavasti juuri kertaluontoisiin rahoitustarpeisiin.

Kertaluontoinen kulutusluotto on myös erittäin selkeä. Sinulla on yksi kulutusluotto, jota lyhennät tietyn sovitun erän sovittuina aikoina. Sinun ei siis tarvitse arvailla minkä suuruinen lyhennyserä postiluukkuun tai verkkopankkiin milloinkin kilahtaa.

Moni lainantarjoaja joustaa myös vaikeamman kuukauden sattuessa kohdalle. Usein kulutusluotoissa on saatavilla esimerkiksi erikseen sovittavia lyhennysvapaita kuukausia, jotka helpottavat arkea tällaisissa tilanteissa. Niitä kun ei voi koskaan ennustaa etukäteen.

Mitä kannattaa ottaa huomioon ennen kulutusluoton ottamista?

Jo ennen lainahakemuksen lähettämistä on hyvä pohtia muutama perusasia valmiiksi, jotta itse hakuprosessi olisi mahdollisimman nopea ja halvin kulutusluotto käytössäsi samantien. Ota huomioon tai tarkista viimeistään ennen lainatarjouksen hyväksymistä ainakin seuraavat perusasiat:

Onko kulutusluotto järkevin vaihtoehto?

Mikäli lainantarpeesi on kertaluontoinen, jonka maksat pois esimerkiksi alle 10 vuodessa, on kulutusluotto erittäin järkevä ratkaisu. Jos olet kuitenkin hakemassa lainaa esimerkiksi oman yrityksesi perustamiseen, suosittelemme tutustumaan kauttamme haettaviin yrityslainavaihtoehtoihin.

Mikäli suunnittelet esimerkiksi uuden kulutusluoton ottamista jo olemassaolevan kulutusluoton lyhennyserien maksamiseksi, kannattaa ehdottomasti tutustua yhdistelylainaan, jolla saat kaikki lainat yhdisteltyä yhdeksi järkeväksi kokonaisuudeksi. Yhden lainan hallinnointi on selkeämpää kuin usean pienemmän.

Luoton kaikki kulut huomioiva todellinen vuosikorko

Joskus lainoissa ilmoitetaan ensiksi lainan viitteellinen vuosikorko, johon ei ole vielä lisätty lainan kiinteitä kuluja. Kuluttajansuojalaki velvoittaa lainantarjoajaa kuitenkin ilmoittamaan aina lainatarjouksessa kaikki kulut huomioivan koron, joka kertoo lainan todellisen hinnan.

Missä ajassa pystyt maksamaan lainan takaisin järkevästi?

Vaikka sinulla olisi hyvät tulot ja sinusta tuntuu, että pystyt helposti maksamaan kulutusluottosi takaisin nopeasti – mikä on toki järkevää – kannattaa miettiä, mikä olisi sellainen lyhennystahti, että rahasi riittävät myös muuhun elämiseen koko laina-ajan.

Toisaalta pitkäkään laina-aika ei ole aina järkevä, sillä vaikka kuukausierä on pienempi, kasvattaa pitkä takaisinmaksuaika turhaan lainan kokonaiskustannuksia. Ja mikäli lainaan sitoutuu vaikkapa kymmeneksi vuodeksi, voi lainasta tulla ongelma esimerkiksi työttömyyden tai muun tulojen äkillisen putoamisen johdosta.

Laina-aika on vaikeaa muuttaa lainatarjouksen hyväksymisen jälkeen. Mieti ja laske sopiva kuukausierä siis tarkkaan ennen lainan ottamista.

Yhteenveto Hae.fi:n kulutusluotoista

Kulutusluotto on hyvä ratkaisu joko kertaluontoisiin tai myös ex tempore -tyylisiin rahoitustarpeisiin. Joustavilla summilla ja laina-ajoilla sekä huolellisella lainavertailulla saat juuri parhaiten omaa käyttötarkoitustasi tukevan kulutusluoton.

Kauttamme löydät valtavan tarjonnan seasta nopeasti ja helposti kaikki edullisimmat kulutusluotot, jotka sopivat juuri sinun lainantarpeeseesi. Palvelumme on täysin ilmainen, eikä lainan hakeminen kauttamme velvoita vielä ottamaan lainaa. Vertaile kulutusluotot ja löydä edullisin tarjous jo tänään.