Lainaa työttömälle ilman vakuuksia

Hae.fi:n kautta löydät nopeasti myös työttömälle tai esimerkiksi osa-aikaiselle työntekijälle tarkoitetut pikalainat ja kulutusluotot. Yleensä lainantarjoajat eivät myönnä ilman vakituisia tuloja olevalle henkilölle kovin suuria summia lainaa, mutta tarpeen niin vaatiessa on mahdollista hakea itselleen pientä lainaa pakollisten kulujen kattamiseksi.

Työttömyys voi osua omalle kohdalle koska tahansa ja täysin yllättäen. Ei ole tavatonta, että pitkäänkin työelämässä ollut rautainen ammattilainen tai juuri valmistunut korkeakoulututkinnon tai toisen asteen tutkinnon suorittanut henkilö joutuu olemaan työttömänä pidempäänkin.

Kuinka paljon haluat lainaa?

2000
  • Nopea – Rahat tilille jopa samana päivä
  • Ilmainen – Hakeminen ei maksa mitään
  • Ei vakuuksia – Ei vakuuksia tai takaajia
  • Säästä koroissa – Vertailu on helppoa
Hae lainaa

Esimerkki lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 10 vuotta: nimelliskorko on 6.30 % ja todellinen vuosikorko 6.48 %. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 482 €. Huomioithan, että tähän ei ole laskettu mukaan mahdollisia avaus- tai tilinhoitomaksuja.

Täytä hakemus

1. Täytä hakemus

Hakemuksen tekeminen on ilmaista eikä sido mihinkään.

Useita lainatarjouksia

2. Useita lainatarjouksia

Tarjoukset tulevat nopeasti – usein jo minuuttien sisällä.

Vertaa lainoja

3. Vertaa lainoja

Vertaile lainatarjouksia ja valitse itsellesi paras.

Kuinka voin hakea lainaa työttömänä?

Lainan hakeminen työttömänä ei eroa mitenkään tilanteesta, jossa hakisit lainaa työelämässä ollessasi tai muilla tavoin vakituiset tulot omaavana lainanhakijana. Hae.fi:n kautta haet lainaa nopeasti suoraan verkosta. Lainaa työttömänä hakiessasi sinun on kuitenkin harkittava erittäin tarkkaan, kuinka suuren summan ja millaisella laina-ajalla pystyt realistisesti maksamaan sen takaisin.

Ilman säännöllisiä tuloja olevalle henkilölle myönnettävät lainasummat ovat lähes järjestään pienempiä, sillä tällöin takaisinmaksukykysi arvioidaan luonnollisesti pienemmäksi (ja täten lainanantajan riski suuremmaksi), vaikka itse tietäisitkin tilanteesi olevan vain väliaikainen. Sinun tulee myös mainita lainahakemusta täyttäessäsi olevasi työtön lainanhakuhetkellä.

Täyttämällä oheisen lomakkeen saat parhaat tarjoukset vertailtavaksesi, joista edullisimman valitsemalla saat rahat käyttöösi parhaimmillaan jopa seuraavana päivänä, etkä jää nuudelihyllyn vangiksi odotellessasi esimerkiksi päivärahapäätöstä. Lomakkeen täyttö on aina veloituksetonta eikä sido mihinkään.

Kuinka suuren lainan voin saada työttömänä?

Yleisesti ottaen ilman vakuuksia ja vakituisia tuloja myönnettävät lainat ovat suuruudeltaan maksimissaan 2 000 € – 3 000 €. Usein ne ovat kuitenkin alle 2 000 € suuruisia.

Lainantarjoajat arvioivat kuitenkin takaisinmaksukykysi aina antamiesi tietojen perusteella lainaa hakiessasi tapauskohtaisesti. Täten siis sinulle myönnettävän lainan suuruutta on vaikea arvioida etukäteen ja se selviää vasta hakutilanteessa. Kuten sanottua, usein lainan saaminen työttömänä on kuitenkin haastavaa ja myönnettävät summat voivat olla huomattavastikin pienempiä kuin vakituisilla tuloilla myönnettävät summat.

Tulot voivat tottakai vaihdella suuresti myös työttömänä ja tämä vaikuttaa siihen, kuinka suuren lainan lainantarjoajat ovat valmiita myöntämään sinulle. Mikäli olet pelkästään sosiaaliturvan varassa, on se todennäköisesti pienempi kuin vaikkapa ammattiliiton ansiosidonnainen päiväraha, jolloin sinulle myönnettävän lainan summa on todennäköisesti myös pienempi.

Millainen laina sopii parhaiten työttömälle?

Kuten ylempänä totesimme, niin lainantarjoavat eivät myönnä työttömille kovin helpolla suuria summia lainaa, joten siksi myös lainasummiltaan pienimmät lainat ovat usein loogisin ja järkevin ratkaisu.

Yleensä jokaisella lainayhtiöllä ja pankilla on tietyt erikoisalueet, joiden tarjontaan ne ovat erikoistuneet. Näin on myös pienempien lainojen kohdalla. Jotkut lainayhtiöt ovat erikoistuneet toisia enemmän pikalainoihin, joten heidän myöntämät lainat ovat usein paremmin työttömille suunnattuja ja paremmin työttömille sopivilla lainaehdoilla (esim. laina- ajat ja maksuvapaiden kuukausien hinnat yms. seikat).

Hae.fi vertailee monipuolisesti eri tilanteisiin sopivia lainoja useiden eri lainantarjoajien kesken, joten saamasi tarjoukset ovat laajalti kilpailutettuja jo valmiiksi, jonka jälkeen voit itse päättää sopiiko joku niistä omaan tilanteeseesi.

Kuinka voin parantaa mahdollisuuksiani saada tarvitsemani laina?

Yleensä lainantarjoajat myöntävät myös työttömille lainaa ilman vakuuksia esimerkiksi 1 000 € tai 2 000 € asti. Työttömänä voit kuitenkin parantaa mahdollisuuksiasi saada tarvitsemasi hieman suurempikin laina, jos sinulla on esittää lainallesi jokin erillinen vakuus. Vakuus voi olla esimerkiksi auto tai muu omaisuus ja niistä voi sopia erikseen itse lainantarjoajan kanssa tilanteen mukaan.

Jos sinulla on lainallesi säännölliset tulot omaava takaaja, parantaa se myös mahdollisuuksiasi saada tarvitsemasi laina.

Joskus vastaan tulee tilanteita, jossa henkilö on valmistuttuaan sopinut tulevan työnantajansa kanssa työsopimuksen voimaan astumisesta vaikka puoli vuotta valmistumisen jälkeen, jos valmistunut henkilö haluaa esimerkiksi juhlistaa pitkää opiskelurupeamaansa matkustelemalla hieman. Opiskelun jälkeen rahaa harvoin kuitenkaan on juuri ylimääräistä, joten tällöin reissu täytyy toteuttaa lainarahalla.

Mikäli olet itse yllä kuvatussa tai sitä vastaavassa tilanteessa, on tällöin yleensä mahdollista neuvotella asiasta lainanantajan kanssa, mikäli esität todisteena esimerkiksi allekirjoitetun työsopimuksen tai lausunnon tulevalta työnantajaltasi.

Millaisissa tilanteissa minulle ei yleensä myönnetä lainkaan lainaa työttömänä?

Jos sinulla on sekä luottohäiriömerkintöjä ja olet samanaikaisesti vailla vakituisia tuloja, lainan saanti on lähes mahdotonta. Jotta voisit tällöin saada lainan, tulisi sinun esittää todella hyvät vakuudet tai takaus lainallesi, ja silloinkin se olisi vaikeaa. Tällöin lainan hakeminen ei muutenkaan ole erityisen järkevää.

Ole siis myös varovainen, että et työttömänä ollessasi menetä luottotietojasi, sillä se taas vaikeuttaa lainan saamistasi tulevaisuudessa, vaikka omaisitkin säännölliset tulot silloin.

Lainaa ei tietenkään myöskään voi hakea, ellei ole täysi- ikäinen.

Mitä miettiä etukäteen, ennen kuin haen lainaa työttömänä?

Vaikka työttömänä talouden suunnittelu on ymmärrettävästi paljon vaikeampaa kuin täysipäiväisesti työskennellessä, niin pätee lainanhaun suunnitteluun samat ehdot kuin aina muutenkin. Varsinkin, jos on tottunut elämään säännöllisillä palkkatuloilla, voi talouden uudelleen suunnittelu tuntua alkuun haastavalta. Pidä mielessäsi ainakin seuraavat perusasiat:

  • Älä hae tarpeettoman suurta lainaa tai sellaista lainaa, jonka takaisinmaksusta et usko suoriutuvasi ehtojen mukaisesti. Työttömänäkään ollessa ei tietenkään kannata ottaa useaa pienempää lainaa samanaikaisesti.
  • Menojen ja tulojen budjetointi ennen lainan hakemista auttaa sinua selvittämään minkä suuruista lainaa tarvitset ja minkä verran kykenet lyhentämään sitä. Tämän jälkeen on myös helppo arvioida paljon sinulla jää rahaa normaaliin elämiseen. (Luonnollisesti myös arjen kulut kannattaa pyrkiä karsimaan niin minimiin kuin mahdollista, mikäli tulevista palkkatuloista ei ole varmuutta).
  • Lainan koron lisäksi pyri säästämään kiinteissä kuluissa, kuten kuukausittaisissa lainanhoitokuluissa ja nostokuluissa.
  • Jos saat ansiosidonnaista päivärahaa esimerkiksi jostain työttömyyskassasta tai työttömyyskorvausta, voit joutua tekemään lainaa hakiessasi selvityksen lainantarjoajalle niistä. Niiden kesto, suuruus ja muut yksityiskohdat on siis hyvä selvittää jo ennen lainan hakemista.

Jos mahdollista, tämä suunnittelu vain kannattaa tehdä vieläkin huolellisemmin ja noudattaa pelisääntöjä vieläkin tiukemmin kuin esimerkiksi luottokorttia hakiessasi ja pitkäaikaisen varman työpaikan omatessasi. Korostamme myös, että tänä päivänä mikään työpaikka ei ole varma, vaikka juuri nyt siltä saattaisikin tuntua.

On myös selvää, että jos sinulla ei ole säästöjä eikä vakituisia tuloja, ei tällöin tule tehdä turhia hankintoja tai ylihintaisia lomareissuja. Toimi siis vastuullisesti lainaa hakiessasi, niin se palvelee sinua parhaiten.

Yhteenveto

Työttömäksi jäädessä oman talouden tasapainottamiseen on siis mahdollista saada melko suuriakin summia lainaa ilman vakuuksia, mutta niitä tulee käyttää harkitusti. Joissain tilanteissa se voi olla järkevääkin, sillä esemerkiksi omaa osaamista voi joutua päivittämään kouluttautumalla pidemmälle. Tämän ei tarvitse tarkoittaa uutta tutkintoa, vaan vaikka lyhyttä kurssia aiemman ammattiosaamisen parantamiseksi, jotta uusi työpaikka löytyisi jouhevammin. Sen tekeminen lainarahalla taas saattaa olla hyvinkin järkevä sijoitus tulevaisuuteen.

Mikä tahansa sinun tilanteesi on, hae.fi:n kautta löydät järkevimmät ratkaisut antamillasi ehdoilla valmiiksi puolestasi kilpailutettuna. Sinun tarvitsee vain tehdä valinta ja voit keskittää energiasi uuden ja sinua urallasi eteenpäin vievän työpaikan löytämiseen.