Lainojen yhdistäminen

Jos sinulle on kertynyt useampi yksittäinen pikalaina tai kulutusluotto, vastauksena on Hae.fi:n kautta helposti haettava yhdistelylaina. Yhdistämällä lainasi saat useamman pienemmän lainan yhdeksi helposti hallittavaksi kokonaisuudeksi, jossa lyhennät vain yhtä summaa ja säästät lainan kuluissa suuria summia rahaa. Me kilpailutamme markkinoiden suosituimmat yhdistelylainat puolestasi.

Valitse yhdistettävien lainojen summa:

30000
  • Nopea – Rahat tilille jopa samana päivä
  • Ilmainen – Hakeminen ei maksa mitään
  • Ei vakuuksia – Ei vakuuksia tai takaajia
Yhdistä lainat

Esimerkki lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 10 vuotta: nimelliskorko on 6.30 % ja todellinen vuosikorko 6.48 %. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 482 €. Huomioithan, että tähän ei ole laskettu mukaan mahdollisia avaus- tai tilinhoitomaksuja.

Täytä yhdistelyhakemus

1. Täytä yhdistelyhakemus

Hakemuksen tekeminen on ilmaista eikä sido mihinkään.

Useita lainatarjouksia

2. Useita lainatarjouksia

Tarjoukset tulevat nopeasti – usein jo minuuttien sisällä.

Vertaa lainoja

3. Vertaa lainoja

Vertaile lainatarjouksia ja valitse itsellesi paras.

Miten haen lainojeni yhdistämistä?

Lainojen yhdistämistä voit hakea täyttämällä oheisen Hae.fi:n ilmaisen lomakkeen ja pääset tutustumaan sinulle parhaiten sopiviin tarjouksiin jo samana päivänä. Hakemuksen täyttäminen ei velvoita sinua mihinkään ja se kilpailuttaa puolestasi automaattisesti parhaat vaihtoehdot eri yhteistyökumppaneiltamme.

Hakiessasi lainaa Hae.fi:stä säästyt siis siltä, että sinun tarvitsisi itse ynnäillä ranskalaisilla viivoilla ruutuvihkoon eri lainantarjoajien vaihtoehtoja lainojesi yhdistämisestä. Meidän avullamme pääset tutustumaan jo valmiiksi kilpailutettuihin tarjouksiin.

Lopullisen päätöksen oikeasta lainatarjouksesta teet toki itse. Me ainoastaan tarjoamme sinulle työkalun parhaiden vaihtoehtojen löytämiseen.

Miksi lainojen yhdistäminen kannattaa?

Lainojen yhdistäminen tekee aikaisemmin ottamiesi lainojen hoitokuluista sekä korkosummista huomattavasti pienempiä. Näin sinulle jää kuukausitasolla enemmän rahaa muuhun elämiseen.

Kuvitellaanpa seuraavanlainen yksinkertainen ja täysin realistinen tilanne:

Sinulla on kolme taloudellisesti tiukempien kuukausien aikana otettua 500 euron suuruista pikavippiä kolmesta eri lainayhtiöistä eli yhteensä 1 500 euroa.

Kuvitellaan, että olet lyhentänyt summaa niin, että jäljellä on 1 200 euroa. Tämän jälkeen huomaat maksavasi täysin turhaan kuluja useasta eri lainasta.

Saatat tällä hetkellä maksaa jäljellä olevista lyhennyseristä kuukausittain yhteensä esimerkiksi 30 euroa pelkkiä lainanhoitokuluja (ei siis korkoa, vaan pelkkää lainaan lähes poikkeuksetta sisältyvää kiinteää kulua). Tämäkin on erittäin kohtuullinen kiinteä kulu kolmesta eri lainasta.

Jos yhdistäisit jäljellä olevan yhteissumman kauttamme yhdeksi lainaksi ja saisit oletetun tarjouksen, jossa lainanhoitokulu pysyisi samana, maksaisit tällöin jäljellä olevan ajan yhdestä lainastasi 10 € kuukausittaista lainanhoitokulua. Kuukaudessa säästäisit siis pelkissä lainanhoitokuluissa 20 euroa, joka tekee vuosittain 240 euroa, tässä tapauksessa jo valmiiksi kohtuullisista kuluista.

Sen lisäksi maksat toki vielä lyhennyserät ja korot, joissa tulisit myös säästämään lainat yhdistämällä yhdeksi järkeväksi kokonaisuudeksi. Isommalle kertalainalle kun saa yleensä maltillisemman koron.

Jo tästä voi nopeasti päätellä, että lainojen yhdistäminen on vielä tässäkin vaiheessa laina-aikaa erittäin järkevää.

Lainasummien kasvaessa yhdistely muuttuu vielä edullisemmaksi

Edellisen kappaleen esimerkissä puhumme vielä melko pienistä lainasummista ja pienistä määristä erillisiä lainoja – kuten kulutusluotto tai pikalaina. On varsin normaalia ja yleistä hakea lainojen yhdistämistä huomattavasti suuremmillekin summille.

Monet lainayhtiöt tarjoavat yhdistelylainoja jopa kymmenien tuhansien eurojen summille. Summien kasvaessa ja useampia lainoja yhdistäessä säästetyt eurot kasvavat samassa suhteessa.

Yhdistäminen olisi toki kannaltasi vieläkin järkevämpi, jos aikaisemmat lainasi olisivat kuluiltaan ja koroiltaan täysin ylihintaisia. Tämä on myös yleinen tilanne hätiköidysti ja ilman kunnon vertailua tehdyissä lainapäätöksissä.

Mikäli sinulla siis on useampi erillinen laina tai luotto, jota lyhennät erikseen, selviää usein jo nopeallakin ynnäilyllä, kuinka paljon voisit säästää omien luottojesi kohdalla. Toki todellinen summa selviää vasta tarjoukset saatuasi ja niistä parhaan tarjouksen valittuasi, mutta karkeasti asiaa voi miettiä etukäteen kaivamalla esimerkiksi edellisten lyhennyseriesi laskut esille.

Millaisia vaatimuksia lainojen yhdistämiselle on?

Lainojen yhdistäminen tapahtuu siis täysin normaalillla uudella lainalla, sillä erotuksella, että tällöin lainantarjoaja ottaa vastuulleen vanhat lainasi. Sen myöntämiselle pätevät siis kaikki samat vaatimukset, kuin muidenkin lainojen kohdalla:

  • Verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne lainantarjouksen hyväksymistä varten
  • 18 vuoden ikä (joskus ikäraja saattaa olla myös korkeampi, esim. 20 vuotta)
  • Ei maksuhäiriömerkintöjä
  • Lähes aina vaatimuksena on säännölliset tulot sekä jokin todistus näistä (todistuksena voi toimia esimerkiksi kopiot viimeisimmistä palkkakuiteista tai verokortin erittelyosasta). Niitä on siis hyvä varautua toimittamaan lainahakemuksen liitteenä jo hyvissä ajoin.

Lainojen yhdistämistä haettaessa on myös aina ilmoitettava huolellisesti vanhat lainat ja niiden suuruudet. Joissain tapauksissa on myös mahdollista sisällyttää lainojen yhdistämiseen vain osa olemassa olevista lainoista ja jatkaa toisten lyhentämistä erikseen, mikäli niin haluat.

Kuinka suuria/useita lainoja voi yhdistää?

Yleensä lainojen yhdistämistä ei kannata hakea parin sadan euron suuruisille summille, vaan pyrkiä maksamaan ne pois samantien. Täten selviät helpoimmalla ja halvimmalla, mikäli se vain sopii taloudelliseen tilanteeseesi.

Pienemmissä lainasummissa kannattaa hyödyntää mahdollisuuksien mukaan myös monen lainantarjoajan mahdollisuutta esimerkiksi lyhennysvapaisiin kuukausiin ja pyrkiä säästämään rahaa seuraaviin eriin niiden aikana.

Yleensä summat lainojen yhdistämisen hakemiseen alkavat 500 – 1 000 eurosta. Suurimmillaan summat voivat olla vakuudettomanakin jopa 50 000 €. Kaikki lainantarjoajat eivät kuitenkaan tarjoa lainkaan mahdollisuutta lainojen yhdistämiselle, sillä se on kuitenkin aina riski lainantarjoajan näkökulmasta katsottuna.

Mitä minun tulisi ottaa huomioon ennen yhdistelylainatarjouksen hyväksymistä?

Lainojen yhdistämisessä tulisi pitää mielessä aina samat perusasiat kuin minkä tahansa muunkin lainan hakemisessa. Kaikissa vakuudettomissa ja vakuudellisissa lainoissa nyrkkisääntönä on, että niitä ei tulisi hakea vanhojen lainojen pois maksamiseen.

Aina elämässä kaikki ei kuitenkaan mene suunnitellusti, ja yhdistelylainaa haettaessa sinulle siis todennäköisesti on jo kertynyt useampi laina.

Yhdistelmälainat tarjoavat avun parhaiten, kun muistat pitää mielessä seuraavat seikat:

  • Lainojen yhdistämisen tarkoitus on säästää lainojen kuluissa, joten hyväksy vain tarjouksia, joiden kohdalla tämä todella toteutuu. Hae.fi:n kautta tarjouksia hakiessasi kaikki tarjoukset tulevat olemaan tätä tarkoitusta palvelevia ja sinua auttavia.
  • Vertaile aina lainojen kuluttajansuojalain mukaisia kaikki kulut huomioivia vuosikorkoja, sillä et halua yhdistelylainankaan kohdalla valita itsellesi ylihintaista vaihtoehtoa. Tämä on helpoin tapa löytää halvin laina ja siten myös se vaihtoehto, jolla säästät eniten lainojasi yhdistäessä.

Yhteenveto

Suosittelemme aina pyrkimään siihen, että sinulla olisi vain yksi lyhennettävä vakuudeton laina kerrallaan, vaikka se olisikin hieman suurempi kokonaissummaltaan, sillä se on aina todennäköisesti kuluiltaan ja koroiltaan suhteessa halvempi kuin useampi pienempi laina.

Tämä kannattaa pitää mielessä jo ensimmäistä lainaa hakiessa, mutta aina se ei kuitenkaan välttämättä ole mahdollista. Syynä voivat olla esimerkiksi epähuomiossa rästiin jääneet luottokorttimaksut tai pakkoraossa otetut kaksi erillistä ja ylihintaista pikalainaa – mutta syyt eivät kuitenkaan kuulu meille.

Joka tapauksessa lainojen yhdistäminen kannattaa lähes aina. Hae.fi:n kautta saat kilpailutettua yhdistelylainat nopeasti ja turvallisesti.