Lainan kilpailutus 60 000 euroon asti

Kuten mekin hae.fi:ssä toitotamme aina, että lainat tulisi kilpailuttaa mahdollisimman tarkkaan aina ennen lainatarjouksen hyväksymistä. Vaikka sitä kuulee jo meidänkin suustamme (tai lukee artikkeleistamme) kyllästymiseen asti, emme tee tätä syyttä, sillä tarjonta on niin laajaa ja joukkoon mahtuu monenlaisia ja monen hintaisia lainoja ja luottoja.

Kilpailutuksen merkitys on tärkeää kaikissa suuruusluokissa, vaikka nopeasti ajateltuna voisi tuntua, että esimerkiksi nopeasti pois maksetussa muutaman sadan euron lainassa kulut ovat lähes samat aina. Näin ei kuitenkaan todellisuudessa koskaan ole, vaan käsittelykulut ja korkoprosentit saattavat vaihdella suuresti pienissäkin lainoissa.

Erityisesti huolellisen kilpailutuksen tärkeys korostutuu toki suurimmissa lainoissa, kuten autolainoissa, remonttilainoissa ja asuntolainoissa, joita myös lähes jokainen käyttää jossain vaiheessa elämäänsä.

Hae.fi kilpailuttaa kaikki lainamuotosi vuorokauden ympäri nopeasti ja veloituksetta, jotta löytäisit aina halvimman vaihtoehdon parhailla lainaehdoilla kyseisessä elämäntilanteessasi. Teemme yhteistyötä alan parhaiden pankkien ja rahoituslaitosten kanssa.

Kuinka paljon tarvitset lainaa?

Nopea – Rahat tilille jopa samana päivä

Ilmainen – Hakeminen ei maksa mitään

Ei vakuuksia – Ei vakuuksia tai takaajia

Säästä koroissa – Vertailu on helppoa

Turvallinen – Keskustelemme vain luotettavien toimijoiden kanssa

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5€, avausmaksu 0€ ja esimerkkikorko 5,0%. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% - 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0 - 150€. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100€ - 60000€.

Kilpailutamme lainat yli 30 pankin ja rahoitusyhtiön kesken

Nordea
POP Pankki
Ferratum
Bank Norwegian
Komnplett Bank
Ostosraha

Ja kymmeniä muita kuten Credigo, Bigbank, Risicum, Kaarna, Fellow Finance ja Halino.

Miten lainojen kilpailutus tapahtuu helpoiten?

Helpoiten kilpailutat lainasi täyttämällä omilla tiedoillasi oheisen lomakkeen, jonka toimitamme puolestasi lainantarjoajillemme, ja saat automaattisesti parhaat lainatarjoukset tarvitsemallesi summalle haluamallasi laina-ajalla. Tämä tapahtuu nopeasti ja on täysin veloituksetonta.

Täytäthän kaikki tietosi kuitenkin huolella ja oikein, jotta hakemuksesi voidaan käsitellä. Kaikki lomakkeeseen täyttämäsi tiedot käsitellään täysin luottamuksellisesti salattujen yhteyksien yli.

Kun teet kilpailutuksen automaattisella lomakkeellamme, säästät siis turhan vaivan itseltäsi. Ei tarvitse kuvitella kovinkaan pitkälle taaksepäin, kun olisit vielä joutunut pyytämään itsellesi tarjouksen jokaiselta pankilta ja rahoituslaitokselta erikseen ja vertaamaan niiden kuluja ja ehtoja keskenään.

Tämä oli luonnollisesti erittäin aikaa vievää. Siksi hae.fi on kehitetty, jotta sinä säästyisit turhalta työltä ja samaan aikaan saisit asiantuntevaa neuvontaa lainanhakusi tueksi.

Jos sinua mietityttää, sitoudutko johonkin täyttämällä hakemuksen ja lähettämällä sen, niin et sitoudu. Lähetettyäsi hakemuksen, saat pian parhaat ja edullisimmat tarjoukset vertailtavaksesi. Niiden joukosta voit joko hyväksyä jonkun tai hylätä ne kaikki.

Älä siis turhaan epäröi lähettää hakemusta. Hae.fi tarjoaa sinulle vaivattoman työkalun sopivan lainan kilpailutukseen lukuisien eri vaihtoehtojen joukosta.

Tarvitsen lainani heti, onko minulla aikaa riittävään kilpailutukseen?

Tätä varten hae.fi on olemassa! On enemmän kuin yleistä, että rahantarve voi ilmetä erittäin nopeasti ja yllättävästi. Silti on tärkeää käyttää hieman aikaa eri vaihtoehtojen vertailuun ja valita järkevä ja omalle takaisinmaksukyvylle sopiva tarjous.

Juuri nämä ovat tilanteita, joissa tulee helposti otettua kiireessä ylihintainen laina tai muuten vaan tilanteeseen sopimaton laina. Siksi hae.fi tekee kilpailutuksen puolestasi usean laadukkaan luotonantajan tarjouksista.

Nopeimmillaan saat silti rahat tililllesi jo saman tai seuraavan päivän aikana ja sinulla on silti hyvin aikaa tutustua eri vaihtoehtoihin ennen valinnan tekemistä.

Millaisissa lainoissa kilpailutus on järkevää?

Tähän kysymykseen on vain yksi vastaus: kaikissa!

Jos samat aurinkolasit maksavat viereisessä kaupassa 100 euroa ja toisessa 60 euroa ja sinun pitäisi tankata auto samalla, todennäköisesti valitset mielummin 60 eurolla lasit myyvän kaupan ja käytät säästämäsi 40 euroa auton tankkaamiseen – etkä jää tien päälle kurvaillessasi uudet aurinkolasit päässä pitkin maanteitä.

On täysin mahdollista, että saman lainan hintaero on vastaavassa suhteessa myös tämän päivän todella kilpailluilla lainamarkkinoilla.

Mitä minun kannattaisi miettiä jo ennen lainani kilpailuttamista?

Jotta saat todella parhaiten tilanteeseesi sopivan tarjouksen, tulisi sinun toki ensin miettiä millainen rahantarpeesi on. Täten osaat tehdä kilpailutuksen vain sellaisille lainoille, jotka ovat sinulle sopivia.

Mieti ainakin:

  • Tarvitsetko todella lainaa? Voisitko esimerkiksi kattaa rahantarpeesi karsimalla hetkeksi ei niin tärkeitä kuluja arjestasi? Tämä on toki erittäin harvinaista, kun lainan tarve ilmenee, mutta sitä kannattaa silti ehdottomasti miettiä.
  • Mieti realistinen takaisinmaksukykysi tarkkaan etukäteen. Missä ajassa pystyt järkevästi maksamaan lainasi takaisin, jotta rahaa jää myös elämiseen?
  • Mikä on paras lainamuoto tarvitsemallesi lainalle tai luotolle? Mikäli rahantarve ei ole niin akuutti, saattaa kulutusluotto olla esimerkiksi pikalainaa järkevämpi ja edullisempi vaihtoehto – tai pahan päivän varalle otettu laina, kuten tarvittaessa nostettava joustoluotto tai luottokortti.
  • Täytätkö lainan myöntämiselle vaadittavat ehdot? Voit aina kilpailuttaa lainoja,vaikka sinulla olisi esimerkiksi luottohäiriömerkintöjä, mutta lainantarjoajat eivät yleensä myönnä tällöin lainaa. Tällöin kannattaa esimerkiksi miettiä lainan hakemista jo valmiiksi mietityn takaajan kanssa.

Nämä seikat miettimällä jo etukäteen osaat kilpailuttaa ja vertailla oikeanlaisia lainatarjouksia, joita saat heti tutkittavaksesi ja toisaalta saat karsittua myös turhat tarjoukset pois.

Kaikki tämä taas nopeuttaa sitä, että pääset toteuttamaan lainasi käyttökohdetta.

Mihin minun kannattaa erityisesti kiinnittää huomiota saamiani lainatarjouksia vertaillessa?

Pienemmät lainasummat

Pienemmissä arkipäiväisiin menoihin otetuissa lainoissa nyrkkisääntönä voidaan pitää, että lainan hinnan kertoo parhaiten kuluttajasuojalain määrittämä lainan kaikki kulut huomioiva todellinen vuosikorko.

Jos selaat lainantarjoajien vaihtoehtoja netissä, yleensä ensimmäisenä näet ns. lainan nimelliskoron, johon lähes aina tulee päälle vielä kaikki muut lainan kulut, jotka saattavat nostaa jo yksistään lainan hinnan taivaisiin.

Kuluttajansuojalaki kuitenkin velvoittaa luotonantajia aina ilmoittamaan lainatarjouksessa myös lopullisen vuosikoron. Kaikissa hae.fi:n kautta saamissasi lainatarjouksissa näet sen siis toki myös selkeästi ilmoitettuna.

Yksinkertaistettuna siis: lyhyemmillä laina-ajoilla ja pienemmissä lainasummissa, kuten muutaman sadan tai tuhannen euron suuruisissa pikalainoissa tai kulutusluotoissa, edullisin laina selviää yleensä vertaamalla suoraan vuosikorkoja, joihin on valmiiksi sisällytetty kaikki muut lainaan kuuluvat kulut, kuten avausmaksut ja kuukausittaiset lainanhoitokulut.

Toki koron lisäksi kannattaa huomioida myös esimerkiksi mahdollisista maksuvapaista kuukausista aiheutuvia kuluja, varsinkin mikäli on jo tiedossa, että saatat jossain vaiheessa laina-aikaasi pitää sellaisia. Niiden hintaeroja kannattaa myös vertailla, sillä jo parikin sellaista saattaa nopeasti nostaa koroltaan halvemman lainan loppupeleissä kalliimmaksi, jos päätät esimerkiksi kesäloman aikana olla lyhentämättä lainaasi.

Älä siis koskaan etsi pelkästään halvinta nimelliskorkoa, vaan vertaile aina kokonaisuuksia.

Suuremmat summat

Suuremmissa lainasummissa, kuten asuntolainoissa ja autolainoissa, joissa laina-ajat yleensä ovat kymmeniä vuosia, on myös muita seikkoja, joihin on tärkeää kiinnittää huomiota.

Pitkien laina-aikojen ollessa kyseessä, on luotonantajien mahdotonta määrittää sitä, millainen yleinen korkotaso voisi olla esimerkiksi 10 tai 20 vuoden päästä, joten pidempien laina-aikojen lainoissa korot ovat usein sidottu johonkin indeksiin.

Esimerkiksi asuntolainoissa kannattaa kiinnittää huomiota siihen, millaisen korkotyypin valitsee lainalleen (euribor/kiinteä/prime) ja millaisen lyhennystavan (annuiteetti/kiinteä tasaerä/tasalyhennys).

Asuntolainat ovat kuitenkin jo niin laaja aihepiiri, että emme syvenny niihin tai niiden kilpailutusta koskeviin yksityiskohtiin tässä artikkelissa sen syvemmin. Mutta myös suurempien lainojen kilpailutuksen teet kuitenkin kätevästi hae.fi:n oheisella lomakkeella.

Yhteenveto

Jos sinusta tuntuu, että edullisimman lainan löytäminen huolellisellakin kilpailutuksella ja vertailulla on hieman motimutkaista, koska eri vaihtoehtoja on niin paljon, niin älä huoli: Niin tuntuu monesta muustakin.

Siksi pyrimme hae.fi:ssä tekemään suurimman osan siitä puolestasi ja sinun tarvitsee vain valita mieleisesi vaihtoehto. Vaikka vaihtoehtoja on lukuisia, niin miettimällä oma lainantarve huolellisesti etukäteen, hyödyntämällä hakulomakettamme ja vertailemalla perusasiat huolella, on parhaan lainan löytäminen jo paljon helpompaa.