Lainan kilpailutus 60 000 euroon asti

Jokainen laina tulee aina kilpailuttaa mahdollisimman tarkkaan ennen lainatarjouksen hyväksymistä. Liian moni lainanhakija ottaa kiireessä ensimmäisen tarjolla olevan vaihtoehdon ja huomaa vasta jälkeenpäin, että parempiakin olisi ollut tarjolla.

Kilpailutuksen merkitys on tärkeää niin pienissä kuin suurissakin lainoissa. Lainojen korot ja muut kustannukset vaihtelevat yllättävän paljon, ja ero voi olla merkittävä lyhytaikaisissakin lainoissa. Kun kilpailutat lainan Hae.fi-palvelun kautta, saat vertailtua nopeasti kaikki markkinoilla olevat lainat.

Kuinka paljon tarvitset lainaa?

20000
  • Nopea – Rahat tilille jopa samana päivä
  • Ilmainen – Hakeminen ei maksa mitään
  • Ei vakuuksia – Ei vakuuksia tai takaajia
Hae lainaa

Esimerkki lainasummalle 10000€, kun takaisinmaksuaika on 10 vuotta: nimelliskorko on 6.30 % ja todellinen vuosikorko 6.48 %. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 482 €. Huomioithan, että tähän ei ole laskettu mukaan mahdollisia avaus- tai tilinhoitomaksuja.

Täytä hakemus

1. Täytä hakemus

Hakemuksen tekeminen on ilmaista eikä sido mihinkään.

Useita lainatarjouksia

2. Useita lainatarjouksia

Tarjoukset tulevat nopeasti – usein jo minuuttien sisällä.

Vertaa lainoja

3. Vertaa lainoja

Vertaile lainatarjouksia ja valitse itsellesi paras.

Miten lainojen kilpailutus tapahtuu helpoiten?

Helpoiten kilpailutat lainasi täyttämällä omilla tiedoillasi oheisen lomakkeen, jonka toimitamme puolestasi lainantarjoajillemme. Tämän jälkeen saat parhaat lainatarjoukset tarvitsemallesi summalle haluamallasi laina-ajalla. Lainojen kilpailutus on nopeaa ja täysin veloituksetonta.

Kaikki lomakkeeseen täyttämäsi tiedot käsitellään täysin luottamuksellisesti salattujen yhteyksien yli.

Hakemuksen lähettäminen ja lainatarjouksien vastaanottaminen ei vielä sitouta sinua mihinkään. Lähetettyäsi hakemuksen saat pian parhaat ja edullisimmat tarjoukset vertailtavaksesi. Niiden joukosta voit joko hyväksyä parhaan vaihtoehdon tai jättää lainan kokonaan ottamatta – valinta on sinun.

Älä siis turhaan epäröi lähettää hakemusta. Hae.fi tarjoaa sinulle vaivattoman työkalun sopivan lainan kilpailutukseen lukuisien eri vaihtoehtojen joukosta.

Tarvitsen lainani heti, onko minulla aikaa riittävään kilpailutukseen?

Tätä varten Hae.fi on olemassa! On enemmän kuin yleistä, että rahantarve ilmenee erittäin nopeasti ja yllättävästi. Silti on tärkeää käyttää hieman aikaa eri vaihtoehtojen vertailuun ja valita järkevä ja omalle takaisinmaksukyvylle sopiva tarjous.

Juuri nämä ovat tilanteita, joissa tulee helposti otettua kiireessä ylihintainen tai muuten vaan tilanteeseen sopimaton laina. Siksi Hae.fi tekee kilpailutuksen puolestasi usean laadukkaan luotonantajan tarjouksista.

Nopeimmillaan saat rahat tililllesi jo saman tai seuraavan päivän aikana, ja sinulla on silti hyvin aikaa tutustua eri vaihtoehtoihin ennen valinnan tekemistä.

Millaisissa lainoissa kilpailutus on järkevää?

Tähän kysymykseen on vain yksi vastaus: kaikissa!

Jos samat aurinkolasit maksavat viereisessä kaupassa 100 euroa ja toisessa 60 euroa ja sinun pitäisi tankata auto samalla, todennäköisesti valitset mielummin 60 eurolla lasit myyvän kaupan ja käytät säästämäsi 40 euroa auton tankkaamiseen – kunhan vain maltat vertailla vierekkäisten liikkeen tarjonnan tankkauskiireestä huolimatta.

On täysin mahdollista, että saman lainan hintaero on vastaavanlainen eri lainatarjoajilla tämän päivän lainamarkkinoilla.

Mitä minun kannattaisi miettiä jo ennen lainani kilpailuttamista?

Jotta saat todella parhaiten tilanteeseesi sopivan tarjouksen, tulisi sinun toki ensin miettiä millainen rahantarpeesi on. Täten osaat tehdä kilpailutuksen vain sellaisille lainoille, jotka ovat sinulle sopivia.

Mieti ainakin:

  • Tarvitsetko todella lainaa? Voisitko esimerkiksi kattaa rahantarpeesi karsimalla hetkeksi ei niin tärkeitä kuluja arjestasi? Tämä on toki erittäin harvinaista, kun lainan tarve ilmenee, mutta sitä kannattaa silti ehdottomasti miettiä.
  • Mieti realistinen takaisinmaksukykysi tarkkaan etukäteen. Missä ajassa pystyt järkevästi maksamaan lainasi takaisin, jotta rahaa jää myös elämiseen?
  • Mikä on paras lainamuoto tarvitsemallesi lainalle tai luotolle? Mikäli rahantarve ei ole niin akuutti, saattaa kulutusluotto olla esimerkiksi pikalainaa järkevämpi ja edullisempi vaihtoehto – tai pahan päivän varalle otettu laina, kuten tarvittaessa nostettava joustoluotto tai luottokortti.
  • Täytätkö lainan myöntämiselle vaadittavat ehdot? Voit aina kilpailuttaa lainoja, vaikka sinulla olisi esimerkiksi luottohäiriömerkintöjä, mutta lainantarjoajat eivät yleensä myönnä tällöin lainaa. Tällöin kannattaa esimerkiksi miettiä lainan hakemista jo valmiiksi mietityn takaajan kanssa.

Nämä seikat miettimällä jo etukäteen osaat kilpailuttaa ja vertailla oikeanlaisia lainatarjouksia, joita saat heti tutkittavaksesi ja toisaalta saat karsittua myös turhat tarjoukset pois.

Kaikki tämä taas nopeuttaa sitä, että pääset toteuttamaan lainasi käyttökohdetta.

Mihin minun kannattaa erityisesti kiinnittää huomiota saamiani lainatarjouksia vertaillessa?

Pienemmät lainasummat

Pienemmissä arkipäiväisiin menoihin otetuissa lainoissa nyrkkisääntönä voidaan pitää, että lainan hinnan kertoo parhaiten kuluttajasuojalain määrittämä lainan kaikki kulut huomioiva todellinen vuosikorko.

Jos selaat lainantarjoajien vaihtoehtoja netissä, yleensä ensimmäisenä näet ns. lainan nimelliskoron, johon lähes aina tulee päälle vielä kaikki muut lainan kulut, jotka saattavat nostaa jo yksistään lainan hinnan taivaisiin.

Kuluttajansuojalaki kuitenkin velvoittaa luotonantajia aina ilmoittamaan lainatarjouksessa myös lopullisen vuosikoron. Kaikissa Hae.fi:n kautta saamissasi lainatarjouksissa näet sen siis toki myös selkeästi ilmoitettuna.

Yksinkertaistettuna siis: lyhyemmillä laina-ajoilla ja pienemmissä lainasummissa, kuten muutaman sadan tai tuhannen euron suuruisissa pikalainoissa tai kulutusluotoissa, edullisin laina selviää yleensä vertaamalla suoraan todellisia vuosikorkoja. Niihin on valmiiksi sisällytetty kaikki muut lainaan kuuluvat kulut, kuten avausmaksut ja kuukausittaiset lainanhoitokulut.

Toki koron lisäksi kannattaa huomioida myös esimerkiksi mahdollisista maksuvapaista kuukausista aiheutuvia kuluja, varsinkin mikäli on jo tiedossa, että saatat jossain vaiheessa laina-aikaasi pitää sellaisia. Niiden hintaeroja kannattaa myös vertailla, sillä jo parikin sellaista saattaa nopeasti nostaa koroltaan halvemman lainan loppupeleissä kalliimmaksi.

Älä siis koskaan etsi pelkästään halvinta nimelliskorkoa, vaan vertaile aina kokonaisuuksia.

Suuremmat summat

Suuremmissa lainasummissa, kuten asuntolainoissa ja autolainoissa, joissa laina-ajat yleensä ovat kymmeniä vuosia, on myös muita seikkoja, joihin on tärkeää kiinnittää huomiota.

Pitkien laina-aikojen ollessa kyseessä, on luotonantajien mahdotonta määrittää sitä, millainen yleinen korkotaso voisi olla esimerkiksi 10 tai 20 vuoden päästä. Tämän vuoksi pidempien laina-aikojen lainoissa korot ovat usein sidottu johonkin indeksiin.

Esimerkiksi asuntolainoissa kannattaa kiinnittää huomiota siihen, millaisen korkotyypin valitsee lainalleen (euribor/kiinteä/prime) ja millaisen lyhennystavan (annuiteetti/kiinteä tasaerä/tasalyhennys).

Asuntolainat ovat kuitenkin jo niin laaja aihepiiri, että emme syvenny niihin tai niiden kilpailutusta koskeviin yksityiskohtiin tässä artikkelissa sen syvemmin. Mutta myös suurempien lainojen kilpailutuksen teet kuitenkin kätevästi Hae.fi:n oheisella lomakkeella.

Yhteenveto

Jos sinusta tuntuu, että edullisimman lainan löytäminen on hieman monimutkaista, älä huoli: niin tuntuu monesta muustakin.

Siksi pyrimme Hae.fi:ssä tekemään suurimman osan työstä puolestasi. Kilpailutuksen jälkeen saat valittavaksesi vain omaan tilanteeseesi sopivia lainoja, joista voit valita halvimman ja parhailla ehdoilla varustetun vaihtoehdon.